Minister op bezoek bij Brevendia

In het kader van de Provinciale verkiezingen op 20 maart aanstaande is de VVD minister op campagne in Limburg. Hij zal mede daarom op zaterdag 9 maart Weert aandoen.

Als minister van sport heeft Brevendia hem uitgenodigd om eens kort te discussiëren over samenwerking tussen (sport) verenigingen in deze hectische tijden van tekorten aan vrijwilligers, hoger huren, lager subsidies ed. Brevendia heeft sinds langere tijd combinatie voetbalelftallen bij de jeugd o.a. met Tungelroy (RKTVV Crescentia- en Altweerterheide (SV Altweerterheide). Sinds dit seizoen 2018/2019 is ook een internationale samenwerking aangegaan met Molenbeersel (HOM).

Gemengde elftallen

Op dit moment hebben ze gemengde Belgische en Nederlandse elftallen. Een gedeelte van de jeugd speelt in de Belgische competitie (via HOM) en een aantal Belgische spelers spelen in de Nederlandse competitie (via Brevendia). Een unieke samenwerking.

Brevendia vindt dat ondersteuning vanuit de overheid hierin een behoorlijk rol kan gaan spelen in de toekomst. Immers een van de belangrijke lange termijn doelstellingen van Brevendia is om voetbal (jeugd) voor de toekomst te behouden voor de regio. Deze laagdrempelige sport groeit in tegenstelling tot landelijke cijfers nog steeds door deze unieke samenwerking.

Wees welkom

Je wordt van harte uitgenodigd om samen met de minister Bruno Bruijns en leden van Brevendia een kopje koffie te komen drinken en eventueel mee te praten over de ministeriële onderwerpen van Sport.

Tevens zal tijdens deze bijeenkomst een demonstratie wedstrijd van gemengde elftallen plaats vinden, ook is er een moment ingericht voor het ondertekenen van het contract met de nieuwe hoofdtrainer van Brevendia Roel Schreurs uit Haelen.

Het betreffende bezoek vindt plaats op sportpark “De Steinakker” te Stramproy, op zaterdag 9 maart tussen 12.30 – 14.00 uur.