Getuigen drenkeling gezocht

112 Weert Reageer 3 min. leestijd
Foto: politie-onderzoek bij stadsbrug Weert

De politie doet een oproep aan getuigen om zich te melden in het onderzoek naar het overlijden van een 22-jarige jongen uit Weert. Daarmee hopen rechercheurs meer duidelijkheid te krijgen over wat er is gebeurd met de jongen die zondagochtend 3 februari te water kwam in het kanaal aan de Oude Suffolkweg.

Uit het onderzoek naar het overlijden van de jongen zijn tot dusverre geen aanwijzingen gekomen die duiden op een mogelijk misdrijf. Toch wordt het onderzoek voortgezet omdat de politie de familie zoveel mogelijk duidelijkheid wil bieden over de laatste uren van jongen. Daarbij richt het onderzoek zich specifiek op zondagochtend tussen 02.30 en 05.00 uur.

Op zoek naar getuigen

De politie komt graag in contact met personen die het slachtoffer na 02.30 uur nog gezien of gesproken hebben. Het signalement is als volgt: 1.85 meter lang, slank postuur, kort donkerbruin haar en hij droeg die ochtend blauwe jeans en een rode trui die aan de voorkant voorzien was van een Noorse vlag. Daar overheen droeg hij een donkere halflange jas met capuchon en halfhoge donkere schoenen. Daarnaast wil de politie graag meer weten over een nagenoeg volle pizzadoos die is aangetroffen op de Oude Suffolkweg. Heb jij die doos en pizza zien liggen, zelf achtergelaten of misschien wel opgeruimd? Deel die informatie dan met de politie.

Bij de brug geweest? Meld je dan!

De politie vraagt dringend om personen die op zondagochtend 3 februari tussen 02.30 en 05.00 uur op de Stadsbrug bij het kanaal zijn geweest om zich te melden. Uit camerabeelden blijkt dat er enkele tientallen personen gedurende dit tijdvak de brug zijn gepasseerd. De politie is nog niet met eenieder van hen in contact kunnen komen. Dit kunnen belangrijke getuigen zijn die meer duidelijkheid kunnen geven over het tijdstip waarop het slachtoffer te water is geraakt.

Geen verband met inbraak café

Uit voorlopig onderzoek is vastgesteld dat de inbraak bij een café aan de Oelemarkt niets te maken heeft met het lopende onderzoek naar de jongen die overleden.

Aangetroffen bloedvlekken niet van slachtoffer

Uit onderzoek is daarnaast duidelijk geworden dat bloedvlekken die op een aantal plaatsen in de omgeving van de brug zijn aangetroffen ook niets met de zaak van de overleden jongen hebben te maken. Een getuige heeft zich bij de politie gemeld en bleek het bloed te hebben verloren.

Tips? Deel ze!

Ben je een van de mogelijke getuigen die zondagochtend op genoemde tijdstippen de brug is gepasseerd? Of heb je de jongen na 02.30 uur die zondagochtend gezien of gesproken? Neem dan direct contact op met de politie via 0900 – 88 44 of deel informatie via het tipformulier: https://iwdg.nl/2U8BjSO. Elk detail kan van belang zijn voor het onderzoek.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie