Van Horne Pop met 15 bands

Het 31e Van Horne Pop, het popfestival van de drie LVO scholen in Weert, vindt dit jaar plaats op vrijdag 12 april in het bekende Weerter Muziekcentrum “De Bosuil”. In deze editie doen vijftien bands mee, afkomstig van de Philips van Horne, Het Kwadrant en Het College.

Van Horne Pop is een soort talentenjacht met wedstrijdelement. Diverse popstijlen passeren de revue: van pop/rock tot punk en metal. Van bands tot duo’s. Van eerstejaars leerlingen tot eindexamenkandidaten. Van Horne Pop begint om 19.30 uur (de zaal is open om 19.00 uur).

Kaartjes zijn in de voorverkoop voor 5 euro verkrijgbaar op de drie scholen. Aan de dagkassa van De Bosuil is de entree 6 euro. Kaarten kunnen ook (voor 6 euro) gekocht worden via www.debosuil.nl.

De vijftien bands die strijden om de felbegeerde Van Horne Pop trofee zijn: Dopamine, Mister Frost and the Classmates, Unaffected Burning, Scary Kids, Levi & Kaya, Roxanne, Peter R. de Vries, Know the rules, On my way, Black cherry, Out Of This World, Raem, Even, One of a kind en Fill the void. Naast de Van Horne Pop trofee worden er ook enkele extra prijzen uitgereikt.

Jury

De deelnemende groepen worden door een deskundige jury beoordeeld op o.a. muzikaliteit en podiumpresentatie. De jury bestaat dit jaar uit vijf ervaren muzikanten: Rob Knoop (Raadpop), Martijn Smolenaers (bassist, raadslid gemeente Weert), Sven Heijman (docent muziek en trompettist), Eric de Vries (docent economie en gitarist) en Teun Stienen (oud-VHP’er). Tijdens het juryberaad is er een spetterend optreden van ‘Watchin’ Joe’, de winnende groep van de 30e Van Horne Pop in 2018.

De presentatie is in handen van vier (profielwerkstuk-) leerlingen: Sophie Spreeuwenberg, Leah van den Wildenberg, Maud Loven en podium-assistent Brandon Jannenga.

Voor de laatste actuele informatie: zie ‘Van Horne Pop’ pagina op Facebook.