Foto: screenshot animatie met nieuwe Kelperbrug | Provincie Limburg

Video – De N280 tussen Weert en Roermond gaat de komende jaren flink op de schop. Het is niet alleen het vervangen van asfalt, maar er wordt serieus werk gemaakt om de provinciale weg een toekomstbestendige upgrade te geven.

Met de vernieuwing wil de provincie Limburg een aantal knelpunten oplossen, de doorstroming en veiligheid verbeteren en de overlast voor omwonenden verminderen. Inmiddels zijn de werkzaamheden aan de N280 bij Roermond al in volle gang. Voor de deel N280-west Leudal in Kelpen-Oler en Baexem lopen de procedures nog.

Voordat de eerste schop in de grond gaat zal er nog de nodige tijd verstrijken. Men verwacht dat de realisatie in het na­jaar van 2021 kan beginnen. De oplevering verwacht men me­dio 2023.

Animatie

De globale plannen zijn al grotendeels uitgewerkt. Zodra je medio 2023 de Roermondseweg in Weert verlaat rijd je als het goed is een compleet nieuwe Kelperbrug over. Op de weg tussen Roermond en Weert zijn op een aantal locaties de nodige ongevallen gebeurd. Deze locaties worden voorzien van tunnels, turborotondes en ongelijkvloerse kruisingen. Dit alles is te zien in de onderstaande 3D-animatie.

Bekijk de video


Bekijk je dit bericht via de app van WdG? Klik dan hier om de video te kunnen bekijken: https://iwdg.nl/2TPApOm.