Aanplant nieuwe bomen Ringbaan-West

(Foto’s/video) Wethouder Martijn van den Heuvel heeft woensdagochtend samen met leerlingen van de Koalaschool en gedeputeerde Hubert Mackus van de provincie Limburg een officieel startsein gegeven voor de aanplant van 100 nieuwe bomen langs de Ringbaan-West in Weert.

De bomen werden grotendeels op de rand van de sloot geplant. Deze rand wordt minder vaak gemaaid. In het hoge gras kunnen vogels en kleine diertjes rondscharrelen. Dit past bij ecologisch bermbeheer.

Dit gedeelte van de Ringbaan kenmerkt zich door hoge Paardenkastanjes langs de sportvelden en diverse soorten bomen voor de flats. Daartussen liggen brede bermen en grote grasvelden. Volop kansen om extra bomen te laten groeien en het gebied voor mens, plant en dier nog aantrekkelijker te maken.

Video via Youtube

https://youtu.be/-LsiLFA2Au8