Eerste nestkastjes geplaatst

(Foto’s/video) Woensdagochtend werd op de Markt het officiële startsein gegeven voor de nestkastenactie op de Markt in Weert.

Wethouder Geert Gabriëls hing de eerste drie nestkastjes op in de bomen. Hij werd daarbij geassisteerd door leden van de vogelwerkgroep van IVN Weert e.o. Het is een project van de IVN waarbij scholieren uit Weert bij worden betrokken. De leerlingen krijgen les van de Vogelwerkgroep over vogels en nestkasten. Daarnaast mogen de leerlingen zelf nestkasten bouwen.

De gemeente Weert organiseert in samenwerking met de vogelwerkgroep van IVN Weert de nestkastenactie. Tijdens deze actie kunnen zowel volwassenen als kinderen zelf nestkasten in elkaar zetten om zo samen nestgelegenheden te creëren voor de vogels in onze leefomgeving. Meer informatie over de actie en aanmelding is te vinden op www.weert.nl/nestkast.

Video via Youtube

https://youtu.be/8339HbIm9kI