Eenmalig wordt het Alzheimer Café in Weert verschoven van de 3e maandag van de maand naar de 3e woensdag! Op woensdag 20 maart wordt de theatervoorstelling van RICK ‘Efkès de Weg Kwijt’ in het Alzheimer Café vertoond. Deze bijzondere voorstelling heeft tot doel meer begrip en bewustwording te creëren voor mensen met dementie. Want wat is dementie eigenlijk? Hoe herken je iemand die eraan lijdt en hoe kun je hiermee omgaan?

Het toneelstuk bestaat uit meerdere losse verhaallijnen waarin verschillende vormen van dementie centraal staan met de daarbij passende situaties en waarin de lach, hier en daar, zeker niet wordt vergeten. De voorstelling is ontstaan op basis van improvisaties en persoonlijke ervaringen van de auteurs en is toegankelijk en interessant voor al diegenen die van dichtbij te maken krijgen of hebben gekregen met mensen met dementie, maar ook voor iedereen die er graag meer over wil weten.

‘Efkes de weg kwijt’ is een initiatief van Sociaal Makelaars Cranendonck, WMO- commissies Cultuurcraan, gemeente Cranendonck en RICK. Dankzij de financiële ondersteuning van Steunpunt Mantelzorg van Punt Welzijn Weert en Stichting Alzheimer Midden Limburg kan het Alzheimer Café Weert deze bijzondere voorstelling aanbieden.

Iedereen is van harte welkom in het Alzheimer Café!. Zowel mensen met dementie en hun partners, mantelzorgers, familieleden, zorgverleners, als mensen die zich verbonden voelen met het onderwerp, jong en oud, iedereen kan zo binnenlopen. Uw eerste kopje koffie of thee is gratis. Voor deze avond geldt wel: vol is vol!

Het Alzheimer Café wordt gehouden in de grote zaal van Het Keenter Hart, St. Jozefskerkplein 3, 6006 ZH te Weert en is vanaf 19.00 uur geopend. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur.