In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen organiseerde RadarLimburg samen met WeertFM een jongerendebat. Zes aanstormende jonge politici vertelden wat ze belangrijk vinden in de provinciale politiek en hoe ze worstelen met het enthousiasmeren van jonge kiezers. Lokale en regionale omroepen kunnen het debat uitzenden.

Karlijn Sol (GroenLinks), Colette Grijmans (CDA), Ron Piepers (PvdA), Jordi Vissers (VVD), Delano Lankhorst (Lokaal-Limburg) en Mathijs Fiddelaers (SP) namen op 26 februari deel aan het debat dat werd geleid door Laura Mennen van RadarLimburg. Het debat is opgenomen in de tv-studio van WeertFM.

Verschillende onderwerpen kwamen aan bod, zoals het inkrimpen van de veestapel, de aanpak van leegstand door meer woningen voor starters te creëren en de groei van Maastricht- Aachen Airport. Om een statement te maken nam Fiddelaers een dakpan mee. “Als je dit ziet, heb ik het niet meer over veiligheid, dan moet er gestopt worden met de groei van Maastricht-Aachen Airport.”
Ook vertelden de politici hoe ze jongeren proberen te enthousiasmeren voor de aankomende Provinciale Statenverkiezingen en vroeg RadarLimburg hen waar zij namens de provincie één miljoen euro in zouden investeren als ze de kans krijgen. Daarnaast maakte de redactie voor het debat een portret van de achttienjarige Pepijn Pi Van De Venne, die op plek 21 van de kandidatenlijst Zuid van D66 voor de Provinciale Statenverkiezingen staat. Zijn moeder vond politici zakkenvullers. Wat triggerde hem de politiek in te gaan?

Het verhaal over Pepijn is te lezen op www.radarLimburg.nl dat deze maand in het teken staat van de Provinciale Statenverkiezingen. Op de website is ook het debat terug te zien. Daarnaast wordt het op 14, 18 en 19 maart uitgezonden op WeertFM Televisie om 19.30 uur. WeertFM televisie is te ontvangen op kabel: 40 (Ziggo), 36 (UPC) en glasvezel: 1417 (KPN), 2064 (overige aanbieders).