Kledingwinkel CoolCat heeft maandag faillissement aangevraagd bij de rechtbank. Ook Weert heeft een vestiging van CoolCat, deze is gevestigd in de Muntpassage.

Volgens diverse media leed de winkelketen al meerdere jaren verlies. Daarnaast had de keten afgelopen periode, net als andere ketens, last van de warme zomer waardoor klanten de herfstcollectie links lieten liggen.

In 40 jaar tijd groeide CoolCat van één winkel in Amsterdam naar 110 winkels in Nederland, België, Frankrijk en Luxemburg en webshops in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

De verwachting is dat het faillissement morgen wordt uitgesproken. De winkels blijven vooralsnog gewoon open.

9 REACTIES

 1. dit wordt echte winkel armoede in weert als de munt verbouwd is vrees ik heel veel leeg stand in dit complex..coolcat heeft heel veel m2 ,welke ondernemer trapt hier nog in met die woeker prijzen wat ze vragen voor 1 m2 ..ik zou zeggen maar ik hoop het niet wie volgt

 2. Gaat wel heel erg snel in Weert. Bazar, zeeman, intertoys, coolcat, Stultiens, de stationstraat en stationskwartier, de langstraat veel leegstand en nog aankomend. Wat flutwinkels komt er tijdelijk voor terug. Wat is nog aantrekkelijk aan Weert winkelen. Of de nieuwe Munt met H&M een opleving wordt? Het is dat AH, C&A enKruidvat er in zit met grote oppervlakken om het kostendekkend te houden.

 3. Dit heeft niets met Weert te maken. Dit is een probleem voor heel veel binnensteden. Met name de steden die het moeten hebben van de landelijke ketens die vaak in zwaar weer verkeren omdat ze dure locaties hebben en ook bij hun de omzet tanende is.

  Maar in mijn ogen treft Weert geen blaam.

 4. Men kan er van alles van vinden en argumenten en redenen voor aandragen en bedenken, feit blijft dat Weert leegloopt in winkelaanbod. Als zich al voordoet in tijden van economische groei wat gaat het worden in mindere tijden.

 5. Dank je. Die was ik vergeten. Maar ik heb begrepen dat hierover reeds aangifte is gedaan bij de politie. Die stille trom moet terug naar de rechtmatige eigenaar. Stiekem vetrekken uit Weert en ook nog iets meenemen, kan echt niet!

 6. Oké, ik verander het. ‘ het gaat wel heel erg snel ook in Weert’
  Jij je gelijk,Weert treft nog steeds geen blaam en het gaat ook nog steeds heel erg snel.
  Wat wil een mens nog meer?!

Comments are closed.