Koopjesketen Big Bazar failliet verklaard

Dinsdagochtend heeft de rechtbank in Amsterdam winkelketen Big Bazar failliet verklaard. Dat gebeurde nadat een derde poging om een schuldexpert aan te stellen die het bedrijf uit de financiële problemen zou helpen door de rechtbank in Leeuwarden werd geweigerd.

De koopjesketen, die ook in Weert gevestigd is, kampte al sinds de zomer met financiële problemen. Al twee keer eerder werd er een verzoek voor het aanstellen van een schuldenexpert ingediend, waardoor de faillissementsaanvragen telkens in de wacht kwamen te staan. De rekening van verhuurders en leveranciers stapelden zich ondertussen op.

Daar is dinsdagochtend dus een einde aan gekomen. Het faillissement wordt afgewikkeld door een curator, die onder meer zal kijken of er nog een doorstart mogelijk is. Daardoor zou een deel van de werkgelegenheid bewaard kunnen blijven, zo meldt RTL Z.

De winkel in Weert is momenteel nog geopend, maar hoe lang dat zo zal blijven is onbekend.