Nieuwe mijlpaal Glasvezel buitenaf

Peel en Maas Regio WdGlab Reageer 1 min. leestijd

Egchel – Gisteren is in Egchel een lokaal centrum voor het glasvezelnetwerk van Noordwest Limburg geplaatst. Aannemer SPIE voert de aanleg van dit netwerk uit in opdracht van Glasvezel buitenaf. Het centrum, een huisje van 7,5m2, staat op de hoek van de Roggelseweg en de Gruise Epper.

Een lokaal centrum (LC) is een belangrijk verdeelpunt in het glasvezelnetwerk. Het LC is de tweede in het glasvezelnetwerk van Noordwest Limburg, de eerste staat sinds november in Nederweert.

Dit LC voorziet 265 adressen met een glasvezelabonnement van een werkende verbinding. Daarnaast verbindt het een aantal kleinere verdeelpunten, te herkennen als straatkasten, met het netwerk. De aanleg van het glasvezelnetwerk in Noordwest Limburg gaat naar verwachting tot het einde van het jaar door.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie