3 nieuwe boekjes Stadsgidsen Weert

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Na het succesvolle Van Hornejaar presenteren de Weerter stadsgidsen bij aanvang van het seizoen 2019, drie vernieuwde wandel- en fietsboekjes. De eerste exemplaren worden op maandag 8 april aangeboden aan wethouder mevrouw Tessa Geelen. De bijeenkomst start om 16.00 uur in Theatercafé de Huiskamer.

De drie nieuwe boekjes

1. Van Hornewandeling: De tweede -geactualiseerde- druk van de populaire ‘Van Hornewandeling’. Hierin wordt ook aandacht besteed aan ‘de speurtocht in 2018 naar het graf van Philips van Horne’.

2. Centrumwandeling: De geheel herziene druk van de ‘klassieker’ onder de stadswandelingen, de ‘Centrumwandeling’ door historisch Weert. De tweede editie bevat meer informatie en een glasheldere routeaanduiding.

3. Rondje Weert. Deze fietstocht door ‘de groenste regio van de wereld’ is nu 45 km lang maar kan moeiteloos worden ingekort tot 25 km. Nieuw in ‘Rondje Weert’ is de grotere aandacht voor de verschillende landschappen, bijvoorbeeld rond Altweerterheide. Op zes plekken worden vragen beantwoord als: hoe zag dit gebied er 100 jaar geleden uit, waarom is het veranderd en wat wil de gemeente Weert in de toekomst met dit landschap?

Met deze gidsjes kunnen de wandelingen of fietstocht individueel gemaakt worden. Natuurlijk kan dat ook met een groep – vrienden, familie of bedrijf- onder leiding van een stadsgids.
Zie hiervoor de website https://www.stadsgidsenweert.nl/. De gidsjes zijn zeer informatief en handig om thuis alles nog eens rustig na te lezen. De boekjes zijn te koop bij Bruna aan de Markt in Weert.

Fotobijdrage van: Stadsgidsen Weert

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie