Optochtvolgorde OLS 2019 bekend

Afgelopen zaterdag, 23 maart, heeft onder grote belangstelling de officiële loting van de optochtvolgorde OLS 2019 plaatsgevonden, buiten op het raadshuisplein in Sevenum. Met muzikale omlijsting van de Koninklijke Harmonie uit Sevenum en begeleid door een drietal schutterijen uit de buurt liep Schutterij St. Sebastianus van het schuttersgebouw naar het plein. Een voorproefje van de grote optocht op 7 juli 2019.

Een flink aantal mensen uit Sevenum hebben o.l.v. president van de OLS federatie Ger Koopmans de loting uitgevoerd en de uitslag hiervan staat inmiddels op de website www.OLS2019.eu. Uniek aan de avond was dat er tijdens de loting gewerkt is aan een kunstwerk. Hiervoor was een groot scherm op het plein gezet, waarop het winnende zestal met paintballgeweren aan de slag mocht en een kleurrijk doek ontstond. Naast de Kögel is er nu dus ook Kunst!

De organisatie kon op deze avond ook bekendmaken dat zich inmiddels de duizendste vrijwilligster heeft aangemeld om van het OLS één groot feest te maken en deze vrijwilligster, symbool voor alle anderen, werd even in de bloemetjes gezet. De plaatselijke slager Ferry Janssen greep de gelegenheid aan om speciaal voor het OLS een vierkant gehaktballetje in de vorm van het Bölke te serveren. Een hartige smaakvolle verrassing voor alle bezoekers van dit evenement. Ook schutterijen uit het Weerterland, Leudal en Cranendonck zijn van de partij.

Ook ‘t Kögelke werd gepresenteerd, een lekkere borrel geïnspireerd door de smaak van appelstroop in de regio ook wel ‘kroet’ genoemd. ’t Kögelke werd na afloop van het officiële gedeelte in de nabijgelegen kroegen geschonken. Deze kroegen waren omgetoverd tot schutterslokalen en met ‘t Kögelke werd er geproost op het OLS 2019 in Sevenum. Deze schuttersborrel is vanaf nu te koop in de kroegen van Sevenum.

Het officiële gedeelte van de avond werd afgesloten met een prachtige vertoning van het OLS-lied door Rob en de Bölkes. Daarna ging het tot in de late uurtjes door in de kersverse schutterslokalen van Sevenum.

Bekijk de optochtvolgorde (PDF)

https://iwdg.nl/2HD0cna

Alle informatie (en eventuele wijzigingen) is te vinden via: www.OLS2019.eu.