Update 11.00 uur – De politie heeft zondagochtend rond 10.15 uur een Burgernet-bericht verstuurd in verband met een diefstal van een beurs.

Men is op zoek naar een tweetal. Beiden hebben een niet al te groot postuur en zijn de 20 / 21 jaar oud. De een draagt een grijze muts de ander een zwarte jas met witte strepen en een goudkleurige bril. Het duo is vermoedelijk van buitenlandse afkomst, zo meldt Burgernet.

Update

Dankzij diverse tips van burgernetdeelnemers zijn de 2 personen aangetroffen.

Lees het Burgernet-bericht

https://www.burgernet.nl/burgernet/3066063

9 REACTIES

 1. vertel eens iets nieuws zijn ofwel van buitenlandse afkomst of getint (licht of donker)
  sorry ik denk hardop

 2. Ik denk ook hardop.
  Zie regelmatig berichten met diefstallen.
  Soms wordt er een kleurtje genoemd.
  Sommige mensen geven dan bovenstaand commentaar.
  Zie ook dat er geen kleurtje genoemd wordt.
  En hee dan leveren sommigen geen commentaar

 3. Als je procentsgewijs kijkt dan komt de term getint, licht getint en/of buitenlandse afkomst toch erg vaak voor.

 4. Zou zo maar kunnen kloppen
  En sommigen willen dat maar al te graag benadrukken.
  Is er geen tintje dan is commentaar blijkbaar niet gepast

 5. Rechts gedachtegoed in een notendop: Er zijn 2 gevallen van een strafbaar feit: Geval 1 betreft blanke jeugd en wordt bedekt onder de mantel der liefde. Geval 2 betreft precies hetzelfde delict maar dan gepleegd door mensen met een huidskleur die afwijkt van de gemiddelde rechtse persoon: de hooivorken en toortsen zijn niet aan te slepen.

  Bijna zorgwekkend simpel, dat rechts gedachtegoed.

 6. Met name in dorpen zoals Weert en Budel zie je dit verschijnsel. Middeleeuws gedachtengoed viert hoogtijdagen in zulke dorpjes.

 7. Alles buiten de Randstad ben ik bang. Nu komt natuurlijk de eeuwige dooddoener “dan ga je toch lekker in de Randstad wonen!”

  Maar troost je: het is enkel op internet dat dit ouderwetse, bekrompen gedachten goed hoogtij viert. Rechts zit over het algemeen de hele dag bier te drinken op de bank, en daadwerkelijk actie ondernemen is veel te vermoeiend voor dat soort volk. Kampioen in het aanwijzen van problemen, en helaas blijft het daar altijd bij. Roeptoeteren, meer niet.

  Waarom hoor je links zo weinig? Die zijn veel te druk met het daadwerkelijk aanpakken van problemen. Die hebben helemaal geen tijd om de hele dag rond te hangen op social media.

 8. Nee hoor. In andere steden dan de randstad hoor je die geluiden ook beduidend minder. Het ligt vooral aan de boerse mentaliteit in dorpen zoals Weert, Budel, Volendam enz.

Comments are closed.