Update 18.35u – (Foto’s/video) Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Utrecht, waarbij 3 doden en 9 gewonden vielen bij een vermoedelijke terreuraanslag, is de politie in Limburg op dit moment extra alert.

Er is sprake van verhoogd toezicht bij moskeeën in de provincie. Ook in Weert worden de moskeeën bewaakt door de politie, waaronder in de wijken Biest, Keent en Fatima. Het gaat om een voorzorgsmaatregel, zo meldt de politie.

Update: extra maatregelen

Naast het bewaken van moskeeën werden in overleg met de burgemeester en de teamchef van de politie extra maatregelen getroffen. Zo worden ook winkelcentra, het AZC en het NS-station in Weert extra bewaakt. Ook BOA’s van de gemeente Weert bleven binnen omdat zij onbewapend zijn, zo laat de burgemeester in een reactie weten.

Bij de overweging om extra maatregelen te nemen werd het landelijke beleid gevolgd. Hierbij werd ook gekeken naar de aanslag in het Nieuw Zeelandse Christchurch, afgelopen week waar in totaal 50 mensen werden doodgeschoten in moskeeën.

De burgemeester houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Eerder vandaag is hij al op bezoek geweest bij de moskeeën. Hij vraagt de mensen vooral om de kalmte te bewaren. Ook voor later vandaag blijft hij in gesprek met de overheidsinstanties en wordt de situatie nauwlettend in de gaten gehouden.

Voor vandaag zijn de verloven van een aantal politieagenten ingetrokken. De burgemeester spreekt zijn waardering uit en bedankt de agenten voor hun inzet.

Update 18.35u

De hoofdverdachte van het incident in Utrecht is aangehouden. De extra beveiliging van de moskeeën, winkelcentra en andere gebouwen in Weert is opgeheven.

Video via Youtube

https://youtu.be/SaEsnd2Aa2w