Zware bewaking bij ontdekte cocaïnewasserij in Ospel

Ospel – In het normaal altijd rustige dorpje Ospel staan sinds vanavond agenten met zware vesten en automatische wapens bij een pand aan de Witteplakdijk.

In dat pand werd afgelopen nacht een cocaïnewasserij ontdekt. Er werden zes personen aangehouden. Het gaat om vijf mannen en één vrouw.

In het pand zijn diverse goederen, productiemiddelen en chemicaliën aangetroffen. Eerder vandaag werd het pand geruimd. Hiervoor waren specialisten van LFO (Landelijk Faciliteit Ontmantelen) op de locatie aanwezig. Onderzoek zal moeten uitwijzen om hoeveel drugs het precies ging.

Zware bewaking

Het politieonderzoek is nog altijd gaande. De bewakingseenheid is ingezet om het pand te beveiligen. De agenten van deze eenheid zijn zwaarder bewapend en hebben kogelwerende vesten. Op die manier wordt voorkomen dat mensen op de plaats delict komen en kan iedereen daar ongestoord werken.

Voorbijgangers worden in de gaten gehouden en eventueel onderworpen aan een controle.

Wat is een cocaïnewasserij

Een cocaïnewasserij is een locatie waar cocaïne uit andere materialen wordt onttrokken. Het gaat om cocaïne die vooraf is verwerkt in gangbare stoffen of materialen, zodat ze bij transporten over de grens moeilijk traceerbaar zijn. Denk daarbij aan bijvoorbeeld shampoo of kleding en textiel.

Bekijk een video: https://youtu.be/HA4LVFq0aQY