Nederweert – (Foto’s) De brandweer is woensdag omstreeks 1.30 uur gealarmeerd voor een brand in het gemeentehuis van Nederweert.

In het gebouw aan het Raadhuisplein was een computerserver gaan roken. Door de rookontwikkeling was het brandalarm afgegaan. De brandweer kwam ter plaatse en had de situatie snel onder controle. Door het kordate optreden van het beveiligingsbedrijf en de hulpdiensten werd erger voorkomen.

De server werd ontkoppeld en naar buiten gebracht om even af te koelen. Daarna is het apparaat elders ondergebracht.

Update

Het betrof de noodstroomvoorziening in de serverruimte. Deze is door nog onbekende oorzaak gaan roken. De noodstroomvoorziening is naar buiten gebracht om af te koelen. De rookontwikkeling heeft verder geen gevolgen voor onze dienstverlening van de gemeente Nederweert.

Video via Youtube

https://youtu.be/Y6rFGDMe9M4