Viering St. Patrick’s Day ook in Weert

Foto: De Wilhelmus Hubertusmolen groen aangelicht tijdens St. Patrick’s Day

17 maart is het St.Patrick’s Day, dè nationale feestdag van Ierland. Maar het wordt over de hele wereld, door Ieren en niet-Ieren, gevierd. En niet alleen op 17 maart, maar ook de dagen ervoor en erna.

Tijdens deze dagen gaan alle Ieren (en niet-Ieren) in het groen verkleed en in alle pubs is muziek en vermaak. Op st. Patrick’s Day zelf trekt er door Dublin een grote, indrukwekkende parade, met deelnemers uit heel de wereld. Stichting Kej Sjiek haalt dit gezellige Ierse feest nu voor de tweede keer naar Weert.

Bij de Tramhalt

In samenwerking met een aantal ‘Weerter’ Ieren en Café de Tramhalt, wordt deze Ierse feestdag gevierd op zondag 17 maart a.s. van 14.00 tot 20.00 uur. Twee live bands zullen deze middag een optreden verzorgen, te weten: F.A.R.T (Fabulous Acoustic Rock Tribute) en The Lowland Paddies die een combinatie van traditionele Ierse muziek, folk, country en eigen muziek brengen.

Wiskey en Guinness

Verder zullen de dames van Sisky (Two Sisters in a world of Whisky) een Ierse whisky proeverij verzorgen en whisky cocktails bereiden. Uiteraard is er Guinness van de tap en zal de locatie van binnen en van buiten de uitstraling hebben van een Ierse Pub.

Vervolg en groen aanlichten

Vorig jaar beleefde de Weerste editie van deze Ierse feestdag zijn vuurdoop en het werd meteen een doorslaand succes met ongeveer 400 bezoekers. Een wereldwijde traditie rondom St. Patrick’s Day is ook dat historische of monumentale gebouwen groen aangelicht worden. Stichting Kej Sjiek probeert eigenaren van in het oog springende gebouwen, in en rondom Weert, zover te krijgen dit ook te doen.

De entree is gratis
Dresscode: green