Kwischeque uitgereikt aan dierenambu

Woensdag heeft team Wieërtermix, dat als tweede eindigde van de 116 deelnemende teams bij de grote Wieërter Kwis, een cheque uitgereikt aan hun goede doel de ‘Dierenambulance Midden-Limburg’. Het team won met de tweede plaats een bedrag van maar liefst 2500 euro.

De Wieërtermix ging met 16 man sterk de prijs uitreiken en werd warm onthaald door de vrijwilligers van de Dierenambulance Midden-Limburg op de ambulancepost aan de Graafschap Hornelaan in Weert. Na het overhandigen van de cheque was er een rondleiding door de ambulancepost en mochten alle kinderen die mee waren gekomen een kijkje nemen in de echte dierenambulance.

Dierenambulance Midden-Limburg

Dierenambulance Midden-Limburg is voor het uitvoeren van haar werkzaamheden afhankelijk van dierenvrienden die zich geheel belangeloos inzetten om dieren in nood een helpende hand toe te steken en bestaat alleen maar uit vrijwilligers.

Samen zorgen zij ervoor dat de dierenambulances 24 uur per dag, 7 dagen per week uit kan rukken om op meldingen over hulpbehoevende dieren af te gaan. Het takenpakket is omvangrijk en bestaat onder andere uit:
• Eerste hulp verlenen aan gewonde (huis)dieren;
• Zwerfdieren ophalen en naar de dierenopvang brengen;
• Gevonden dieren terugbrengen naar de eigenaar;
• Assisteren in opdracht van (dieren)politie / brandweer / inspectiedienst;
• Inheemse wilde dieren naar gespecialiseerde opvang vervoeren;
• Ophalen van kadavers in een aantal gemeenten (je kan contact opnemen als je een kadaver aantreft, ze helpen je graag verder);
• Uitvoeren van particuliere ritten naar bijvoorbeeld een dierenarts, trimsalon, pension.

Dierenambulance Midden-Limburg zoekt vrijwilligers. Als je hen graag wil ondersteunen, neem dan contact met ze op. Meer informatie kun je vinden via: https://www.damiddenlimburg.nl/ > Vrijwilligers gezocht.