V.V. de Alpinoos 1 x 11 jaar

(Foto’s) Vrijdagavond werd het 1 x 11 jarig jubileum gevierd van V.V. de Alphonoos.

De drie lolbroeken Henk Mennen, Henri Salmans en Thijs Clement zijn al jaren verknocht aan de Weerter vastelaovendj. In de beginjaren liepen ze alleen mee in de optocht van Weert-Zuid maar vanaf 2011 zijn ze niet meer weg te denken uit de grote Rogstaekersoptocht.

Nadat hun kinderen in de jeugdraad van de Verkusköp op z’n kop hadden gezet besloten de mannen om nog actieve aan de vastelaovendj deel te nemen. Hun vereniging V.V. de Alpinoos werd een feit in 2008. Grote wagens is niet aan hen besteed, ze zoeken het in het uitbeelden van alledaagse gezegden en uitdrukkingen.

Wie herinnert zich niet de creatie “ze kinne mich allemoal kepot valle”, waar ze met de meest breekbare zaken door de optocht zijn gekropen. Maar ook met het uitbeelden van ‘Gein Keus’ wisten ze het publiek aan het lachen te krijgen. Dat is hun kracht, ze weten het altijd met een kwinkslag en een knipoog uit te beelden waardoor de mensen langs de optochtroute moeten knikken als blijk van herkenning of hard moeten lachen om het thema. Al 11 jaar doen ze dat vol overgave en plezier.

De Alpinoos hopen dat ze nog lang met hun drieën de optocht mogen lopen vol met “schaele zeiver en flauwekeul”. Maar eerst was het tijd voor een feestje. Het 1 x 11 jarig jubileum in cafe de Harmonie. Bekijk een sfeerimpressie (door Theo Van de Winkel).