Kijkje bij wasserij van Land van Horne

(Foto’s/video) Achter de muren van de wasserij van Land van Horne aan de Moesdijk in Weert gebeurt veel meer dan menig mens denkt. In de wasserij vindt een groot logistiek proces plaats waarbij de medewerkers hard werken om 28 locaties te voorzien van schoon textiel.

“Het heeft wat weg van de droomvlucht bij de Efteling”, grappen medewerkers bij binnenkomst van de ge├»nteresseerden. Gisteren vond er namelijk een open dag plaats van de wasserij. Direct bij binnenkomst zie je de grote zakken vol wasgoed via een reling aan het plafond door het pand voortbewegen. De medewerkers vertellen vol overgave wat er allemaal gebeurt. Het is namelijk niet zomaar een wasserij. De wasserij wast circa 4500 stuks bovenkleding per week. Dat is bijna 250.000 stuks per jaar. In totaal verwerkt de wasserij zo’n 18.500 kilogram wasgoed per week. Dat is bijna 1 miljoen kilo per jaar.

De wasserij wast voor 28 locaties. 18 zorglocaties van Land van Horne, 8 zorglocaties van Savant Zorg, Beek en Bos en GGZ Oost-Brabant in Someren. Om alles in goede banen te leiden wordt gebruik gemaakt van machines, maar ook handwerk blijft heden ten dage zeker nog belangrijk. Voordat een schone handdoek weer terug is bij een verzorgingstehuis hebben verschillende mensen ervoor gezorgd om dat mogelijk te maken. Van de verpleegster, chauffeur tot de medewerkers die sorteren en kleding labelen.

De aanwezigen waren dan ook erg onder de indruk van de wasserij die Land van Horne beheert. Gemist? Bekijk een sfeerimpressie.

Video via Youtube

https://youtu.be/e3Hd0vmyzzM