Duikers gered bij Boschmolenplas

Heel – (Foto’s) De hulpdiensten zijn zondag rond 10.20 uur gealarmeerd voor een persoon te water in Heel.

Bij de duiklocatie aan de Boschmolenplas in Heel was een duiker in nood geraakt. De hulpdiensten, waaronder de reddingsbrigade, brandweer van Thorn en het brandweer duikteam van Weert, kwamen ter plaatse om de duiker te redden.

Wanneer je duikt heb je meestal een buddy bij je. Iemand die je helpt voor als er iets gebeurt. Dat was bij de Boschmolenplas gelukkig ook het geval. De buddy van de duiker in nood kon hem helpen, zo meldt de eigenaar van de duiklocatie. De twee wisten veilig boven water te komen. Het duo hield zich vervolgens vast aan een ponton.

Uiteindelijk kwamen de duikers veilig aan de oever. Een duiker is nagekeken in de ambulance en overgebracht naar het ziekenhuis.

Dit bericht is onderdeel van de proef met de regioverbreding van WdG.