Veiligheid St. Luciastraat onder de loep

Algemeen Politiek Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto: eerder ernstig ongeval op St. Luciastraat

Vorige week werd tijdens de raadsvergadering in het Stadhuis de tijdelijke verhuizing van ’t Kwintet naar het schoolgebouw aan de Annendaal besproken en goedgekeurd. Er werd een motie aangenomen waarbij het gemeentebestuur de opdracht kreeg om 18 extra parkeerplaatsen aan te leggen aan de Burcht-zijde.

De dag na het besluit vond op de St. Luciastraat, dat in verbinding staat de Burcht, een verkeersongeval plaats waarbij twee fietsers werden aangereden. Eén van de slachtoffers raakte hierbij gewond. Politieke partij Weert Lokaal trok de dag erna meteen aan de bel bij het gemeentebestuur en stuurde hen een brief.

“De Burcht ligt vlakbij de St. Luciastraat, een druk verkeerspunt waar zowel veel auto’s als fietsers langskomen. Een punt waar helaas ook regelmatig ongelukken met fietsers plaatsvinden. Als we de parkeerplaatsen gaan aanleggen, is het wellicht een goed moment om meteen breder te kijken naar de verkeersveiligheid van dit gebied”, aldus Suzanne Winters (fractievoorzitter Weert Lokaal).

De volgende vragen werden gesteld

• Wat is de huidige stand van zaken betreffende de verkeersveiligheid van de St. Luciastraat?
• Is hier een onderzoek naar gedaan, of staat het uitvoeren van een onderzoek op de planning?
• Is het mogelijk om een rechte verbinding voor fietsverkeer naar de St. Luciastraat, zowel van de Ringbaan naar de St. Luciastraat als ter hoogte van de Kevelaerstraat, dus beide zijdes, te realiseren?
• Zou het mogelijk zijn om fiets(suggestie)stroken te realiseren op de St. Luciastraat, om de zichtbaarheid van fietsers te vergroten?
• Kunt u inzichtelijk maken wat dit zou kosten en uit welk budget dit eventueel gedekt zou kunnen worden?

De brief is bij het college van burgemeester en wethouders aangekomen en zij zullen binnenkort met een antwoord komen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie