Woensdag kon er tot 21.00 uur worden gestemd voor de Provinciale Staten. Aan de verkiezingen deden, naast de landelijke politieke partijen, ook provinciale partijen mee.

Inmiddels is de voorlopige uitslag op partijniveau vanuit Weert bekend. Tijdens de vorige verkiezingen voor de Provinciale Staten in 2015 was het opkomstpercentage 45,4%, in 2019 was het opkomstpercentage 52,2%. In Weert werd het meest gestemd op het CDA (18%) gevolgd door Forum voor Democratie (16,5%) en de VVD (14,1%). De PVV en SP hebben in Weert procentueel gezien het meest verloren.

Overzicht voorlopige uitslag (incl. aantal stemmen) (PDF)

https://iwdg.nl/2uksdat

Top 3 buurgemeenten Weert

Cranendonck
1. Forum voor Democratie
2. VVD
3. CDA

Nederweert
1. CDA
2. Forum voor Democratie
3. VVD

Leudal
1. CDA
2. Forum voor Democratie
3. VVD

7 REACTIES

 1. Prima uitslag toch.
  Dat wil zeggen dat de gevestigde orde een flinke tik heeft gekregen voor het wanbeleid van de laatste jaren.
  Ik ben ook blij dat de aanhangers van Erdogan geen poot aan de grond hebben gekregen.
  Jammer dat die gladde Jesse Feras ook heeft gewonnen.

 2. En denk je nu echt dat de arrogantie bij de gevestigde orde verdwijnt? We hebben het gezien bij de opkomst van Fortuin en bij de opkomst van Wilders. De hele gevestigde orde loopt te roepen “we moeten veranderen want dat is wat het volk aangeeft te willen”. Dan lachen ze eens en zoeken hun vriendjes weer op om handjeklap te doen.

 3. Versnippering, aardverschuiving, grote, kleine , verwachte, overkoombare verliezen,
  de gebruikelijke retoriek om het gezicht nog enigszinste redden of de winst om te zetten in spreekwoordelijke daden als ze elkaar al vinden in het politieke landschap. De kiezer heeft gisteravond gesproken en dat was het dan weer, bedankt mensen en wij, de partijen, nemen het nu weer van jullie over. De politieke vijand van gister is misschien de vriend van vandaag. Politiek en partijen de ene keer is het eb en dan weer vloed maar de oceaan blijft even zout.

 4. En daarom moeten we van deze regeringsvorm af. Maximaal 4 partijen of kiesdrempel naar 15 zetels. Deze vorm met 6 of meer partijen kan alleen bestaan met compromissen en dat is nou net niet waar we op staan te wachten.

 5. Compromissen zijn de olie voor een goede en duurzame samenleving. Met een partij aan de macht ontstaat dictatuur, moeten we niet willen. Bij een compromis hou je ook rekening met een ander, zoals in elke normalerelatie gebeurd.

 6. Hoop dat ook op lokaal niveau serieus wordt gekeken naar het feit dat meer dan 26% van de Weertenaren heeft gestemd op partijen die de immigratie & integratie problematiek hoog op de agenda hebben staan.

Comments are closed.