893 kinderen in het nieuw gestoken

(Foto’s) Voor kinderen die opgroeien in armoede was er op zondag 7 april weer een kledingdag. In totaal zijn 755 kinderen uit de gemeente Weert en 138 kinderen uit de gemeente Nederweert met nieuwe kleding en schoenen naar huis gegaan.

Krap bij kas

De gemeenten Weert en Nederweert organiseerden de dag samen met lokale kleding- en schoenenwinkels. Ouders met een laag inkomen zitten regelmatig krap bij kas, waardoor nieuwe kleding en schoenen er voor de kinderen niet altijd inzit. Ondanks de groeiende economie, is er een groep mensen die al lange tijd moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen. Kinderen mogen daar niet onder lijden. Wethouder Martijn van den Heuvel: “Het is inmiddels de vijfde keer dat we deze dag organiseren, maar niet de laatste. We vinden het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen en zonder zorgen kunnen opgroeien. Dit initiatief helpt daarbij.”

Dankbaarheid bij gezinnen

De gemeente Nederweert organiseert de dag voor de tweede keer. Wethouder Henk Cuijpers: “De vorige keer bleek al hoe groot de behoefte bij gezinnen was. De opkomst was groot, net als de geuite dankbaarheid. Alle kinderen verdienen het om op gelijke voet mee te kunnen doen op school en daar buiten.” Ook gezinnen die in verborgen armoede leven zijn bereikt, mede dankzij hulp van organisaties als Stichting Leergeld, scholen en Centrum voor Jeugd en Gezin.

Lokale winkels

De deelnemende ondernemers waren: Buik en Bengel, Colada Schoenen & Sport2000, Dean4kidz, HEMA, Jola mode, Palmen Sport, Posno-Sport, Shoeby Fashion, Trendyz Shoes, VT mode en Xambeau bodyfashion. De kledingdag kon worden georganiseerd met het extra geld dat gemeenten vanaf 2017 jaarlijks ontvangen van het Rijk voor kinderen in armoede.

Aanmelden

Heb je kinderen of ken je kinderen uit gezinnen met een inkomen lager dan 120% van bijstandsniveau? Mogelijk komen ze in aanmerking voor de volgende kledingdag of een andere minimaregeling. Aanmelden kan in Weert bij De Vraagwijzer in het stadhuis of mail naar [email protected] In Nederweert kun je terecht bij een van de steunpunten of mail naar [email protected]