Nederweert – De gemeenteraad van Nederweert heeft op maandag 15 april 2019 mevrouw Birgit Op de Laak uit Horst voorgedragen als nieuwe burgemeester.

Mevrouw Birgit Op de Laak is 57 jaar en woont in Horst. Ze is sinds 2010 wethouder in de gemeente Horst aan de Maas. Voor die tijd was zij 9 jaar gemeenteraadslid en fractievoorzitter in Horst (aan de Maas) en daarnaast werkzaam als leidinggevende in het sociaal cultureel werk. Mevrouw Op de Laak is getrouwd en heeft 2 volwassen dochters.

De raad in Nederweert is van mening dat zij over alle kwaliteiten beschikt die voor het burgemeesterschap nodig zijn en dat zij uitstekend past in het profiel.

De aanbeveling wordt gedaan aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, mevrouw K. Ollongren. De beëdiging van Mevrouw Birgit Op de Laak zal naar verwachting plaatsvinden in augustus tijdens een bijzondere raadsvergadering door de Commissaris van de Koning de heer Bovens.