Dialoogavond ‘mensgerichte gemeente’

Plaats een reactie

Op maandag 6 mei a.s. organiseert de Broedplaats van DUS Weert een dialoogavond/informatieavond met als thema: ‘een mensgerichte gemeente’.

De samenleving is veranderd, burgers zijn mondiger geworden en hebben andere verwachtingen van de gemeentelijke overheid. Daarnaast wordt er binnen de gemeente veel gepraat over burgerparticipatie maar is nog lang niet altijd zichtbaar hoe dat vorm krijgt. Wat is een mensgerichte organisatie? Wat verwachten we van toegankelijkheid, klantvriendelijkheid en meedenken in oplossingen? Burgers en ondernemers die om uiteenlopende zaken een beroep doen op de gemeente krijgen vaak te maken met een scala aan regels en wetgeving. De hoeveelheid is ongekend waardoor men door de bomen het bos niet meer ziet en een enorme tijdinvestering nodig is om zich door de ambtelijke molen heen te worstelen.

Centrale vragen bij deze bijeenkomsten zijn: Wat heeft de burger/ondernemer nodig en wat kan een gemeente doen om een meer dienstbare en mensgerichte gemeente te worden? DUS Weert wil graag met burgers, ondernemers, ambtenaren en bestuurders hierover in gesprek. Frans Henderikx, voorzitter van de dorpsraad Stramproy is deze avond een van de sprekers. Daarnaast zal Laurens van der Voorst, schrijver van het boek ‘De democratie van de straat’ ingaan over hoe burgers in straten, buurten, wijken en dorpen meer macht en verantwoordelijkheid krijgen en over waarom dat goed is en waarom en hoe dat kan. Vervolgens is er gelegenheid om met elkaar in dialoog en discussie te gaan.

Geïnteresseerden zijn op deze bijeenkomst van harte welkom. De dialoog / informatieavond is op 6 mei is van 19:30 tot 21:30 uur in Buurthuis Fatima aan de Nieuwstraat 11 te Weert en is gratis toegankelijk. Opgeven aan deze bijeenkomst via een email aan [email protected] is wenselijk maar niet noodzakelijk.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie