‘Elke 5 jaar een Bevrijdingsfestival’

Afgelopen zaterdag vond in Weert een Bevrijdingsfestival plaats. Het evenement was een groot succes en uitverkocht. Duizenden bezoekers genoten van nationaal en lokaal bekende artiesten.

De politieke beweging DUS Weert zal komende woensdag tijdens de raadsvergadering een motie indienen. DUS Weert wil dat het college van B&W gaat onderzoeken of het mogelijk is om tijdens ‘kroonjaren'(elke 5 jaar) de viering van de bevrijding van Weert groots te herdenken en te vieren middels een Bevrijdingsfestival. Tevens wil men dat de gemeente hier een bedrag voor reserveert om het evenement voor een breed publiek toegankelijk te maken.

DUS Weert vindt het van groot belang dat de bevrijding van Weert wordt herdacht, gevierd en wordt doorgegeven aan volgende generaties. Volgens DUS Weert is het daarom wenselijk om de viering van de bevrijding van Weert tijdens ‘kroonjaren’ (elke 5 jaar) groots te herdenken en te vieren.

De ingediende motie zal alleen worden uitgevoerd als een meerderheid van de gemeenteraad instemt.

Lees de motie (PDF)

https://iwdg.nl/2m7OBDd

Peiling

Elke 5 jaar een Bevrijdingsfestival in Weert

Bekijk je dit bericht via de app? Klik dan hier voor de peiling: https://iwdg.nl/2mD5aXO.