Afgelopen zaterdag vond in Weert een Bevrijdingsfestival plaats. Het evenement was een groot succes en uitverkocht. Duizenden bezoekers genoten van nationaal en lokaal bekende artiesten.

De politieke beweging DUS Weert zal komende woensdag tijdens de raadsvergadering een motie indienen. DUS Weert wil dat het college van B&W gaat onderzoeken of het mogelijk is om tijdens ‘kroonjaren'(elke 5 jaar) de viering van de bevrijding van Weert groots te herdenken en te vieren middels een Bevrijdingsfestival. Tevens wil men dat de gemeente hier een bedrag voor reserveert om het evenement voor een breed publiek toegankelijk te maken.

DUS Weert vindt het van groot belang dat de bevrijding van Weert wordt herdacht, gevierd en wordt doorgegeven aan volgende generaties. Volgens DUS Weert is het daarom wenselijk om de viering van de bevrijding van Weert tijdens ‘kroonjaren’ (elke 5 jaar) groots te herdenken en te vieren.

De ingediende motie zal alleen worden uitgevoerd als een meerderheid van de gemeenteraad instemt.

Lees de motie (PDF)

https://iwdg.nl/2m7OBDd

Peiling

Elke 5 jaar een Bevrijdingsfestival in Weert

Bekijk je dit bericht via de app? Klik dan hier voor de peiling: https://iwdg.nl/2mD5aXO.

8 REACTIES

 1. Prima idee om op deze manier de opoffering van de geallieerden groots te herdenken. Ze waren voor een overgroot deel van dezelfde leeftijd als nu de feestvierenden. Een extra reden om er regelmatig bij stil te staan en te bedenken dat vrijheid absoluut geen vanzelfsprekendheid is ook al menen de meesten dat.

 2. Het is goed om deze oorlog te herdenken en zo te voorkomen dat we ons innieuwe oorlogen storten.
  Ook lijkt het er op dat dit festival financieel wel rendabel was ( eindoordeel komt nog)
  Voor zo ver ik weet was er plaats voor 7500 toeschouwers uit Weert en van buiten Weert.
  De gemeente heeft bij mijn weten 50.000 euro bij gedragen aan dit festival.
  Dat betekend dat minimaal 42.500 inwoners van Weert hebben mee betaald aan het festival, zonder aanwezig te zijn.
  Prima nog een keer zo’n festival.
  Weer bijdragen ?

 3. Én benadrukken dat het om BEVRIJDING gaat en de mensen hier ook iets van laten LEREN en niet alleen bier drinken en zangers beluisteren. .. EDUCATIE IS BELANGRIJK

 4. Ik kan met Dus meegaan……maar er moet wel voor gewaakt worden dat het Bevrijdingsfestival niet vercommercialiseerd wordt….en dat een paar slimme jongens hiermee hun zakken vullen……het is per slot van rekening een herdenking, waarbij elk winstbejag moet worden uitgesloten..!

 5. Het bevrijdingsfestival was een fantastisch initiatief en ik hoop ook dat het terug komt! Het was echter wel een particulier initiatief dus meer dan de organisatie vriendelijk verzoeken om het goede werk voort te zetten kun je niet doen. Want ik denk niet dat de gemeente zelf dit soort festivals moet gaan organiseren. En net als ieder (particulier) initiatief kan er bij de gemeente subsidie voor aangevraagd worden. De gemeente heeft ook aan deze eerste editie een bijdrage geleverd. Ik vraag me al met al af wat de motie daarom toevoegt. Sympathiek, maar vooral een open deur…

 6. Prima idee maar dan graag de boxen niet richting Boshoven (Een middag en avond met gedreun van de bassen en base drums en wat onverstaanbaar geluid wat waarschijnlijk de zanger / zangeres was) wordt toch vervelend, zeker als het, met alles gesloten, toch nog over de televisie heen klinkt. En anders een limiet aan het aantal decibel dat mag worden geproduceerd.

Comments are closed.