Eerste Glow Run en Wandel Fun

De Stadstriathlon Weert is samen genieten van sportieve hoogtepunten afgewisseld met tal van optredens, muziek en evenementen. Van 29 mei t/m 9 juni zal dit plaatsvinden in Weert. In het eerste weekend vind zelfs het Europese Kampioenschap plaats.

In het tweede weekend op zaterdagavond 8 juni vind een heel nieuw spektakel plaats: de Glow Run en Weerter Wandel Fun. Tussen 20.00 – 21.00 uur kan men meedoen aan de Weerter Wandel Fun en tussen 23.00 – 24.00 uur kan men mee doen aan de Glow Run. De Stadstriathlon Night start op het Bassin al vanaf 16.00 uur met de Duckrace. Hierna volgt een avondvullend programma met als sluitstuk de Glow Party met DJ Admin!

Glow Run Weert

Wethouder Tessa Geelen zal de Glow Run openen en zelf ook hieraan deelnemen. De Glow Run Weert is een fun-run die dit jaar voor de eerste keer plaats vindt, tijdens de Stadstriathlon in Weert. Het parcours van Stadstriathlon wordt speciaal voor de Glow Run en Weerter Wandel Fun beschikbaar gesteld voor vele wandelaars en hardlopers. Zo kun je ook eens over het parcours lopen en rennen waar de Europese Kampioenschappen op plaatsvonden. Een unieke kans dus die je niet snel meer krijgt.

Het compacte en overzichtelijke parcours start aan het Bassin in Weert. Vanuit vele plekken zie je de deelnemers ‘glowen’ of wandelen. Alle deelnemers aan de Glow Run creëren samen één grote lichtslang. Men kan zich inschrijven vanaf 11 euro. De opbrengst is voor diverse lokale en goede doelen.

Glow Party

Het unieke Glowshirt en verschillende Glow Run gadgets zorgen voor een unieke lichtervaring, dus wees vooral creatief. Haal alles uit de kast om volledig te ‘glowen’, dan ga je shinend het parcours door en sluit je de eerste editie van Glow Run spetterend af op het Bassin in Weert. Daar zal de de Glow Party met DJ Admin plaats zal vinden.

Rick Jansen is inmiddels wereldberoemd als DJ Admin. Hij is leerkracht op de Philips van Horne School in Weert, we roepen daarom ook alle leerkrachten en leerlingen van LVO Weert op om mee te komen doen. Tevens kun je op het Bassin genieten van live optredens, shows van Dansschool Fresh en de Fresh Allstars en muziek van de band The Black Cadillacs.

Met de Glow Run wordt ingehaakt op de trend waarbij veel lopers vooral ook in een unieke belevingswereld hun sport willen beoefenen. De Glow Run is dan ook een zogenaamde ‘fun-run’. Er is daarom geen tijdregistratie. Het moet vooral een beleving zijn om mee te lopen. De afstand van het parcours (2,5 kilometer) is voor iedereen toegankelijk, van jong tot oud (onder 16 jaar met begeleiding van een volwassene).

Men kan het parcours een of meerdere keren afleggen, al naar gelang je eigen snelheid. Je hoeft dus heus geen marathonloper te zijn om hieraan mee te kunnen doen. Met de Glow entourage op het EK Stadstriathlon parcours is dit een uniek parcours dat hardlopers nergens anders in Nederland of zelfs de wereld kunnen treffen.

Glow Awards

Het bassin in Weert zal omgetoverd zijn tot een feestelijk Glow spektakel en vanaf 22.45 zal DJ Admin op spectaculaire wijze de warming up opstarten voor de Glow renners die vanaf 23.00 uur starten. Er worden na afloop Glow Awards uitgereikt voor o.a. de grootste groep, jongste en oudste deelnemer, de leukste naam van een groep, de meest glowende groep. Hiermee zijn superleuke prijzen te winnen. Daarna volgt de Glow Party.

Weerter Wandel Fun

Er is vanaf 20.00 uur tot 21.00 uur de gelegenheid om het parcours van 2,5 kilometer te wandelen tijdens de Weerter Wandel Fun, dit kost 4 euro per inschrijving. Kinderen onder 12 jaar mogen gratis meelopen. Het is voor iedereen toegankelijk, families, kinderen, senioren en ook voor mensen met een beperking. Parasporter van het jaar Nick Close zal de Wandel Fun openen en zelf ook deelnemen.

Route

De wandel- en looproute start op het Bassin in Weert, gaat richting verliefde laantje, over de Biesterbrug, langs kanaal weer terug, over de Stadsbrug en hierna de finish door de unieke EK Stadstriathlon Finish Boog. De organisatie hoopt op veel publiek langs de route, die zelf natuurlijk ook mee mogen shinen. Ze roepen ook bewoners langs de route op om hun huis te laten glowen.

Meer informatie: www.glowrunweert.nl / www.stadstriathlonweert.nl | Facebook: Glow Run Weert | Instagram: glowrunweert2019

Video via Youtube

https://youtu.be/z_8ZxhMwL54