Kelpen-Oler – (Foto’s) Zondagochtend is op de Wessemerdijk in Kelpen-Oler een zogenoemde ‘sinkhole’ ontdekt.

In het wegdek was een gat ontstaan die gelukkig op tijd werd ontdekt door een voorbijganger. Het gat was ruim een halve meter diep en leidde naar een tunnel richting het kanaal. Onder het asfalt liggen verder geen leidingen, dus een kapotte waterleiding kan zeker niet de oorzaak zijn geweest. Het vermoeden is dan ook dat een dier het gat en de tunnel heeft gegraven.

De voorbijganger belde direct de hulpdiensten omdat het gat voor een gevaarlijke situatie zorgde. Als je met een voertuig in het gat was gereden had het heel vervelend kunnen aflopen. Uiteindelijk kwam de buitendienst van de gemeente Leudal ter plaatse om de omgeving veilig te stellen. Een aannemer wordt ingeschakeld om het gat te dichten.