Gras en bloemen rondom containers

Algemeen Weert 4 reacties 1 min. leestijd

(Foto’s) Het burgerinitiatief om afvaldumpingen en zwerfafval in Weert tegen te gaan heeft donderdag een vervolg gekregen.

In navolging van de beschilderingen van de containers aan de Kesselstraat vorige week zijn deze week een aantal containerlocaties opgefleurd met kunstgras en bloemen. Donderdag werd de locatie bij winkelcentrum Moesel onthuld in het bijzijn van de initiatiefneemster, wijkraad Moesel, winkeliers, medewerkers van de gemeente en wethouder Van den Heuvel.

Het kunstgras en bloemen hebben de containerlocatie aanzienlijk opgefleurd. Het idee is overgewaaid vanuit o.a. Rotterdam. Daar was het project een groot succes. Een schone en mooie omgeving willen mensen namelijk niet graag vervuilen. De eerste maand trof de gemeente daar 75 procent minder afval aan rond de aangeklede containers, drie maanden later is de hoeveelheid afgenomen met 85 procent.

Met het opfleuren van de containerlocaties wil de gemeente Weert hetzelfde bereiken. Naast het opfleuren zet men ook in op andere maatregelen zoals het vaker legen van containers en handhaving. Naast de locatie op Moesel zijn ook containers in de Kesselstraat en Herenstraat opgefleurd met kunstgroen.

[nggallery id=’7771′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties