Koopzondag vol sport en bewegen

Evenals voorgaande jaren eindigt de Oranjeweek, de week vol festiviteiten rondom Koningsdag, met de Dag van Sport & Bewegen. Tijdens de koopzondag transformeert de Weerter binnenstad tot een sportief festijn voor jong en oud.

Punt Welzijn/Let’s Move en Centrummanagement Weert presenteren tijdens de koopzondag de zogenaamde Dag van Sport & Bewegen. Winkels zijn zoals elke laatste zondag van de maand geopend van 13:00 tot 17:00 uur. In samenwerking met diverse sportverenigingen uit Weert en omgeving wordt het centrum omgetoverd tot een waar sportspektakel. Op de pleinen worden velden uitgezet, wedstrijden gehouden en presentaties gegeven. Bezoekers krijgen de kans alle sporten te ontdekken door de lange oranje loper over de pleinen te volgen.

Sportverenigingen pakken uit

Veel sportverenigingen uit Weert en omgeving pakken uit. Zo haalt Volleybalclub Weert de feestelijke JoinVolleybalTour naar Weert. Met centraal een gepimpte volleybalbus en diverse luchtkussens biedt de Markt veel sportieve uitdaging. Op hetzelfde plein is onder andere Basketball Academie Weert te vinden met een verhard basketbalveld en nodigt Pétanque Club Weert je uit een spelletje mee te spelen. In de steeg naast het museum wordt een heuse handboogbaan aangelegd, waar leden van De Batavieren-Treffers je de fijne kneepjes van het vak leren.

KNVB Straatvoetbalfinale

Net zoals voorgaande jaren vindt op de Nieuwe Markt de lokale finale van het KNVB Straatvoetbaltoernooi plaats. Binnen de opgebouwde boarding gaan de kleine straatvoetbalteams uit de regio de strijd met elkaar aan, waarvan één team zich aan het einde van de dag tot winnaar mag kronen.

Dansprogramma

Op de Nieuwe Markt vindt op het podium een attractief programma vol dans plaats. Afwisselend presenteren MyHealthClub, Dansstudio Release, Dansstudio Vibez, Dansschool Fresh en Judith’s Dance Point op het podium diverse shows. Het programma wordt gepresenteerd door stagiaires van Punt Welzijn.

Win sportieve prijzen

Om de Dag van Sport & Bewegen extra interessant te maken kunnen kinderen met een stempelkaart gratis deelnemen aan diverse activiteiten en demonstraties. De stempelkaart is verkrijgbaar aan de voorzijde van het museum op de Markt. Door in elk van de vijf sportcategorieën tenminste één stempel te halen en de stempelkaart te deponeren in de bus voor het museum maken sportievelingen kans op een van de vele leuke sportprijzen, beschikbaar gesteld door de deelnemende sportverenigingen.

Oranjeweek Weert

Sinds de komst van de koninklijke familie naar Weert in 2011 viert Weert de Oranjeweek. De feestweek varieert in lengte omdat de data gebaseerd worden op de periode van het weekend tot Koningsdag. De Oranjeweek vindt in 2019 plaats van 25 t/m 28 april. Net als bij voorgaande edities heeft het programma vooral een lokaal-regionaal karakter. Meer informatie en programmadetails zijn te vinden op www.oranjeweekweert.nl.