Foto: raam beklad met tekst LSD

Update 7-5 – (Foto’s/video) Locatiedirecteur Jan Mueters van de Philips van Horne heeft vrijdagochtend moeten besluiten om het Laatste Schooldag (LSD) te moeten afgelasten.

In een bericht aan de ouders, verzorgers en leerlingen geeft hij aan dat het rond 11.30 uur helemaal uit de hand liep. Ze vonden het onverantwoord om het door te laten gaan. Er waren te veel leerlingen die zich minder sociaal gedroegen (eieren gooien, auto’s beschadigen, vuurwerk afsteken etc.). Een aantal leerlingen zijn op heterdaad betrapt en de middelbare school zal de betreffende leerlingen aansprakelijk stellen voor de schade.

Volgens leerlingen waren er auto’s bekrast en was er in scooterzadels gesneden. Ook waren er eieren tegen de hoofdingang gegooid en was er een raam beklad met graffiti.

De directeur betreurt de beslissing, omdat ze hiermee de welwillende leerlingen duperen en dat vind hij jammer. “Lovenswaardig is dat een 80-tal leerlingen meegeholpen heeft met opruimen en zij verdienen een groot compliment”, aldus Mueters.

Update
Vanwege de ongeregeldheden is de beveiliging aangescherpt vanavond tijdens het LSD-festival in de Poort van Limburg. Tegenover 1Limburg vertelt de schooldirecteur dat er geen LSD meer gevierd zal worden op de Philips van Horne.

Update 7-5

Leerlingen meldden dat auto’s waren bekrast met hakenkruizen, dat blijkt niet het geval te zijn geweest. Dat meldt de schooldirectie op haar website.

Video via Youtube

https://youtu.be/Y3wRWHYdCbg

24 REACTIES

 1. Vanaf morgen elke dag van 7 tot 21 uur taakstraf tot hun nieuwe opleiding begint.
  Dan leren ze het gelijk af, als hun vakantie wordt afgepakt.

 2. Je overdrijft een klein beetje. Het is waarschijnlijk voor 99% meeloperij en elkaar opjutten.

  Ik lachte vroeger ook om grappen als “laat een neger niet te lang in een duobak zitten want dan gaat hij behangen”. Ik lachte erom omdat ik een dom lomp joch was, niet beter wist en vanwege peer pressure [de vriendjes lachte er ook om]. Inmiddels ben ik ouder en weet ik beter.

  Dus schrijf ze nog niet volledig af, die raddraaiertjes. Wil overigens niet zeggen dat ik de dingen beschreven in het artikel goedkeur.

 3. Jammer dit voor de leerlingen die zich er al zo lang op verheugd hadden en zich niet misdragen hebben .. ook jammer dat de jeugd van nu niet gewoon een biertje kan drinken op de Oele . Maar schijnbaar kunnen deze zich al niet gedragen zonder alcohol op dus dan maar LSD aflasten wat zullen hun medeleerlingen hun dankbaar zijn !! Ruig ,toch ? Nog zo populair nu ?

 4. Correcte beslissing vd schooldirecteur. Een andere mogelijkheid is er ook niet, belonen of bestraffen. Dat de leerlingen nu ook beseffen dat niet alles getolereerd wordt.

 5. Toch triest dat een deel van deze jonge mensen reeds vergiftigd is met fascistische trekken.
  Ik hoop dat zeer nooit achter hoeven te komen wat fascisme voor hen zou betekenen

 6. Zo jammer dit. Tijdens mijn laatste schooldag, ook op de Philips, zaten we in het stadspark met een kratje bier. Rustig, niks aan de hand. Oom agent kwam langs en vroeg ‘ruimen jullie straks die dopjes op?’ ‘Natuurlijk meneer’, en liep door…

  Hulde aan de leerlingen die de troep van de raddraaiers hebben opgeruimd. Ondanks dat ze een leuke dag door de neus is geboord helpen. Grote klasse!

 7. Het spijt me, maar ik vind het afgaan op het niveau van de school ook ” asociaal!”
  Wat hier is gebeurd, is te gek voor woorden en de leerlingen morgen hiervoor goed beboet worden! Maar om dit dan weer af te doen als lager niveau dan het college, en dus minder sociaal??
  Sorry, maar dit is typisch zo’n opmerking voor een ” minder intelligent persoon!”

 8. de directeur heeft besloten dat de daders, mochten zij niet slagen voor hun examen, volgend jaar niet meer terug mogen komen op deze school . Die hebben dus een vet probleem!
  Goede reactie op deze vandalen!

 9. Als de hoogte van de opleiding bepalend is voor het sociaal niveau dan vraag ik mij af op welk niveau universitair onderwijs staat want ieder jaar opnieuw lees je over allerlei excessen bij de diverse disputen.

 10. Ik schrijf niemand af
  Doch net zo goed dat schade niet vergoeielijkt moet worden, moet ook fout gedrag niet vergoeielijkt worden.
  De meesten , zoals jij groeien eroverheen.
  Doch niet iedereen heeft die innerlijk kracht die jij blijkbaar wel hebt

 11. Ik ben ook jong geweest, lang geleden. Maar dit soort toestanden kan echt niet. Is het soms frustatie of afzetten tegen het ‘gezag’?
  Schade vergoeden, van school verwijderd worden, de school moet aangifte doen, taakstraffen door de rechter worden opgelegd en er moet ook stevig met de ouders worden gesproken.

 12. Ik zou mij als ouders van deze labiele figuren ..kapot schamen.!!
  De opvoeding van deze randebielen heeft tekort geschoten..!!
  En wat te denken van de begeleiding op school….ook schande..!!

 13. O, ik dacht dat het 2002 was. Maar wel vreemd dan dat ik me niet kan herinneren dat die agent een Frans uniform aan had…

Comments are closed.