LSD afgelast na ongeregeldheden

112 Opmerkelijk Weert 23 reacties 2 min. leestijd
Foto: raam beklad met tekst LSD

Update 7-5 – (Foto’s/video) Locatiedirecteur Jan Mueters van de Philips van Horne heeft vrijdagochtend moeten besluiten om het Laatste Schooldag (LSD) te moeten afgelasten.

In een bericht aan de ouders, verzorgers en leerlingen geeft hij aan dat het rond 11.30 uur helemaal uit de hand liep. Ze vonden het onverantwoord om het door te laten gaan. Er waren te veel leerlingen die zich minder sociaal gedroegen (eieren gooien, auto’s beschadigen, vuurwerk afsteken etc.). Een aantal leerlingen zijn op heterdaad betrapt en de middelbare school zal de betreffende leerlingen aansprakelijk stellen voor de schade.

Volgens leerlingen waren er auto’s bekrast en was er in scooterzadels gesneden. Ook waren er eieren tegen de hoofdingang gegooid en was er een raam beklad met graffiti.

De directeur betreurt de beslissing, omdat ze hiermee de welwillende leerlingen duperen en dat vind hij jammer. “Lovenswaardig is dat een 80-tal leerlingen meegeholpen heeft met opruimen en zij verdienen een groot compliment”, aldus Mueters.

Update
Vanwege de ongeregeldheden is de beveiliging aangescherpt vanavond tijdens het LSD-festival in de Poort van Limburg. Tegenover 1Limburg vertelt de schooldirecteur dat er geen LSD meer gevierd zal worden op de Philips van Horne.

Update 7-5

Leerlingen meldden dat auto’s waren bekrast met hakenkruizen, dat blijkt niet het geval te zijn geweest. Dat meldt de schooldirectie op haar website.

Video via Youtube

https://youtu.be/Y3wRWHYdCbg

[nggallery id=’7775′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
23 reacties