Opbrengst Tokyo marathon Van Dijk

(Foto’s) Gymnastiekleraar Bert van Dijk van de Philips van Horne in Weert heeft met zijn deelname aan de marathon in Tokyo 6451,52 euro opgehaald. Hij liep deze marathon op zondag 3 maart in het kader van het jubileum-onderwijsproject van de Philips van Horne: de Chipala school in een krottenwijk in Lilongwe, de hoofdstad van Malawi.

Sinds de grote ‘Philips’ reünie eind september 2018 hebben zich honderden vrienden, kennissen, collega’s en bedrijven aangemeld als sponsor. Reis-, verblijf, – fysio- en inschrijfkosten werden door Bert en zijn vrouw overigens zelf betaald.

Al eerder liep Bert een groot aantal marathons voor diverse Derde Wereld onderwijsprojecten van de Philips van Horne. Zo nam hij deel aan de internationale marathons van Eindhoven (2005), Berlijn (2006), Amsterdam (2007), New York (2008), Köln (2009), Brussel (2010), München (2011), Budapest (2012), Chicago (2013 ) en Bremen (2014 ),

Naast de marathons in Praag en Turijn (2015), Londen (2016), Stockholm (2017) en Wenen (2018) was ‘Tokyo’ inmiddels zijn 16e marathon.

Jubileumproject

De Tokyo marathon van Bert van Dijk was een van de vele acties van de 50-jarige Philips van Horne om geld bijeen te krijgen voor de bouw van twee klaslokalen voor de Chipala school in de krottenwijk Mgona. Deze enorme school van meer dan 8500 leerlingen heeft slechts 22 lokalen en 75 leerkrachten. De klassengrootte varieert van 100 tot 350 leerlingen. De meeste leerlingen krijgen les in de openlucht onder stoffige of modderige omstandigheden.

Carnavalist

Aan deze marathon ging een lange intensieve trainingsperiode vooraf. Als carnavalist en prominent lid van de ‘Kepel Gootjgemootj’ was het uiteraard even slikken voor Bert van Dijk dat ‘Tokyo 2019’ samenviel met Vastelaovundj. Bert van Dijk heeft immers als ‘Kaak Bert’ nog nooit het carnavalsfeest overgeslagen.

‘Van Horne Bloem van Weert’

De laatste jubileumactiviteit van de Philips van Horne is de ‘Van Horne Bloem van Weert,’ een fiets- en wandelfestijn op zondag 2 juni. De ‘Philips’ organiseert deze sportieve manifestatie, met start en finish op het schoolterrein aan de Herenstraat, in samenwerking met AV Weert en TWC Weert.

[nggallery id=’7774′]