Project ‘De Fiets’ van start in Stramproy

Stichting Leefbaarheid Stramproy is een stichting die zich inzet om de leefbaarheid voor de kwetsbare inwoners van Stramproy te bevorderen.

Zo is er onlangs een rolstoelbus aangeschaft en het project “De Bus” opgestart. Deze bus wordt dagelijks ingezet; vrijwillige chauffeurs brengen rolstoelgebruikers naar familie, zwembad, koor repetitie etc. Het project is een groot succes.

Project De fiets

Inmiddels heeft Stichting Leefbaarheid Stramproy een tweede initiatief opgestart, project “de Fiets”. Een fietsproject bedoelt voor de inwoners van Stramproy die niet meer zelfstandig kunnen fietsen doch hier veel behoefte aan hebben. Hoe mooi kan het zijn!

Door gebruik van een rolstoel-, duo- of quatrofiets, samen met familieleden of vrijwilligers gezellig fietsen in de natuur. Goed voor je gezondheid en je welzijn. En dat op een veilige manier met ervaren vrijwilligers en met diverse soorten fietsen.

Stichting Leefbaarheid Stramproy heeft haar plan voorgelegd aan diverse instanties, welke het plan met veel enthousiasme hebben ontvangen. Mede dankzij de financiële bijdragen van deze instanties heeft de stichting enkele fietsen voor dit project kunnen aanschaffen.

Lukt zelf fietsen niet meer, maar wil je proberen of je samen met een vrijwilliger wel nog een rondje kunt maken? Dat kan! Op zaterdag 27 april, Koningsdag, organiseert Stichting Leefbaarheid Stramproy een fietsevenement op het Kerkplein in Stramproy. Om 15.00 uur zal op een feestelijke wijze het startsein voor dit project gegeven worden!

Vanaf 14.00 uur kun je de diverse fietsen op een uitgezet traject proberen. Er staan geoefende vrijwilligers klaar om je te helpen.