Op maandag 22 april heeft schutterij St. Cornelius uit Swartbroek het nieuwe seizoen geopend.

De dag werd begonnen met een Heilige Mis met aansluitend een gezamenlijke brunch in het schutterslokaal. Hierna werden de jubilarissen, Henny Scheenen en Petra Scheenen, gehuldigd voor hun 40 jaar lidmaatschap.

Rond half 3 vertrok de vereniging en belangstellenden , onder muzikale begeleiding van het fluit- en trommelkorps, richting het Koningspaar van vorig jaar, Marc en Ingrid Heijmans. Daar was een gezellig samenzijn en na een hapje en een drankje werd het Koningspaar van 2018 meegenomen naar de schietboom om daar dan weer te gaan schieten voor de nieuwe Koning(in) van 2019.

Zeven leden deden hier aan mee en het was een spannende strijd maar uiteindelijk was het Erwin Laveaux die de vogel naar beneden wist te halen.

Loes Laveaux (dochter van Koning Erwin Laveaux) wist bij de jeugd de vogel af te schieten en mag zich dus een jaar lang jeugdkoningin 2019 noemen.