Mantelzorg? Geregel komt er gratis bij

2 reacties
Foto: archieffoto Punt Welzijn

Zorg jij voor iemand? Dan is er in Weert één punt waar je terecht kunt, Punt Welzijn. Hier staan mantelzorgondersteuners voor je klaar, zij bieden informatie, advies en ondersteuning. Ook organiseren zij regelmatig themabijeenkomsten waarin informatie, ontmoeting en het delen van ervaringen centraal staan. Op 15 mei is er een bijeenkomst met als thema regeltaken.

Als je zorgt voor iemand in je omgeving, krijg je te maken met een hoop geregel. Dit is tijdrovend, terwijl je die tijd liever besteedt aan de ander. Dat is heel begrijpelijk en daarom helpen de mantelzorgondersteuners je graag verder. Want hoe zit het met de wet en regelgeving? Wat kan er geregeld worden vanuit de zorgverzekering, Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Wet langdurige zorg (Wlz)?

Punt Welzijn heeft Monique Slijkhuis en Marja Voorkamp uitgenodigd, zij zijn als mantelzorgmakelaar gespecialiseerd in wet en regelgeving. Er is tijdens de avond voldoende tijd om vragen te stellen. Mocht je vooraf al vragen hebben, noteer deze dan bij de aanmelding.

De bijeenkomst is gratis toegankelijk en vindt plaats op woensdag 15 mei van 19.30 tot 21.30 uur in Bibliocenter (Wilhelminasingel 250, Weert). Natuurlijk is de mantelzorgondersteuner van Punt Welzijn ook aanwezig. Aanmelden kan via Punt Welzijn, 0495-679700 / [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties