Oranje vrijmarkt Weert van start

(Foto’s) Al sinds vanochtend 7.00 uur stonden de eerste aanhangers met tweedehands goederen klaar op de Singels van Weert. De gehele dag moesten de deelnemers van de Oranje vrijmarkt wachten totdat ze hun spullen mochten uitstallen.

Na 17.00 uur werd het steeds drukker met mensen die hun plekje reserveerden voor de vrijmarkt. Medewerkers van Stadstoezicht moesten continu rondjes maken om de enthousiaste verkopers in toom te houden. Iets voor 20.00 uur was er geen houden meer aan en gingen de zeiltjes open en de partytent-stokken uit de wagens.

De vrijmarkt is daarmee officieel van start gegaan. Deze duurt t/m morgen (Koningsdag) 16.00 uur. In Weert wordt Koningsdag niet alleen met een vrijmarkt gevierd. Ook in tal van horecazaken en in het Stadspark vinden optredens plaats.

[nggallery id=’7804′]