Doek valt definitief voor Roto Smeets

Roto Smeets in Weert werd op 18 april j.l failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam. De curator heeft de bedrijfsactiviteiten van Roto Smeets Weert en die van zusterorganisatie Senefelder Misset in Doetinchem verkocht aan Shatho Beheer. Dat is een investeringsmaatschappij uit Rotterdam.

Gisteren werd overeenstemming bereikt met de investeerder over de overname van de bedrijfsonderdelen. Echter heeft de nieuwe organisatie besloten om alle activiteiten in Doetinchem te concentreren. Dit betekent dat op korte termijn de vestiging van Roto Smeets Weert definitief gaat sluiten. Tot op de dag van vandaag werd in Weert de productie gewoon voortgezet, maar daar zal dus snel een einde aan komen.

Wat er met de Roto Smeets vestiging in Deventer gaat gebeuren is nog onbekend. Daarover lopen nog gesprekken. Door het faillissement komen in Weert ruim 150 personeelsleden op straat te staan.