(Foto’s) De hulpdiensten zijn maandag rond 10.25 uur gealarmeerd vanwege een gebouwbrand aan de Thornstraat in Weert.

In het schoolgebouw zou volgens de melding brand zijn ontstaan. Omdat het een schoolgebouw betrof werden uit voorzorg ook een ambulance en OvD-G (Officier van Dienst Geneeskunde) opgeroepen. Echter bleek er een kwajongensstreek ten grondslag te liggen aan de brandmelding. Een scholier had een poederblusser leeggespoten in de C.V.-ruimte. De poeder leek ook rookontwikkeling en daardoor werd ook de rookmelder geactiveerd. De brandweer kwam ter plaatse en een aantal lokalen werden tijdelijk ontruimd.

Uiteindelijk bleek er dus geen sprake te zijn van brand. Er is ook niemand gewond geraakt. De brandweer heeft voor de zekerheid het gebouw gecontroleerd, maar hoefde verder niet over te gaan tot (blus)werkzaamheden.

3 REACTIES

  1. Vandaag nog politie langs laten komen en een boete uitschrijven. Belachelijke waanzin. Dit gaat wat verder dan kwajongensstreken..

Comments are closed.