Circle Media Group heeft vrijdag 12 april voor haar dochterbedrijf Roto Smeets B.V. uitstel van betaling aangevraagd.

De surseance van betaling geldt voor de Nederlandse onderdelen van het bedrijf: Roto Smeets Deventer, Roto Smeets Weert en Senefelder Misset in Doetinchem.

De surseance van betaling is het gevolg van de zeer uitdagende marktomstandigheden in de Europese grafische industrie. Het bedrijf onderzoekt de mogelijkheden voor een reorganisatie van het bedrijf. Tijdens de surseance van betaling zullen de Nederlandse drukkerijen hun activiteiten gewoon voortzetten.

9 REACTIES

  1. Dit is een drama, niet alleen voor Weert maar ook voor Deventer en Doetinchem. 3 prachtige bedrijven, die het slachtoffer zijn van de opkomst van de digitale wereld. Hopelijk zijn er nog ondernemers te vinden, die een doorstart kunnen en willen maken. Een oplossing kan dan zijn verzelfstandiging van de bedrijven en aangestuurd worden door mensen, die verstand hebben van drukken, behoefte van de markt kennen en lef hebben. De werknemers van Roto Smeets wens ik sterkte in de komende tijd. Gelukkig hebben we in Nederland wetgeving die voor een bepaalde periode de salarissen regelt en dat ze niet van de ene op de andere dag op straat staan.

  2. Na surseance van betaling wordt in 99,99% van de gevallen binnen 4 weken faillissement uitgesproken. Personeel staat na die uitspraak op straat met onmiddellijke ingang. Alle werknemers zullen dan een beroep op de ww moeten doen, ook voor eventueel nog niet uitbetaalde salarissen.

  3. Dezelfde Nederlandse wetgeving heeft er voor gezorgd dat deze mensen die daar werken met een gemiddelde leeftijd van ruim boven de 50, kansloos zijn tot aan hun AOW gerechtigde leeftijd die kan oplopen tot 70 jaar. Deze mensen hebben gedurende hun loopbaan flink betaald voor een VUT die door de neus werd geboord, pensioen wordt uitgesteld van 65 naar 70 jaar, en dan als klap op de vuurpijl worden er de laatste jaren geen pensioenpremie betaald waardoor deze groep mensen een karig pensioentje krijgen als ze de 70 mogen halen. Deze mensen mogen hun handjes dichtknijpen met de Nederlandse wetgeving. Dacht het niet.

  4. Jammer voor de werkgelegenheid maar Smeets reorganiseert al jaren, dus ook deze SvB ligt in de lijn der verwachtingen en is eigenlijk geen verrassing.

  5. Waltje Gruythuysen,De Zweegel,De Wertha,De Scheepswerf, bouwbedrijven De Monte,De Wilma en Weegels, het Bosculefabriek,De Hima,het Landbouwbelang,Philips,Thermopal….om er maar een paar te noemen..zijn allemaal weg…en Weert bestaat nog steeds..!!!

  6. Ik weet uit mijn beroepspraktijk dat 50-plussers niet meer kansloos zijn op de arbeidsmarkt, maar het blijft moeilijk.De AOW-leeftijd is 66 en 3 maanden. Het salaris dat ze tegoed hebben en andere rechten van het laatste jaar worden betaald door het UWV, inclusief de opzegtermijn van 6 weken. Het blijft echter een triest verhaal. de VUT is enkele jaren geleden vervangen door de mogelijkheid met vervroegd pensioen te gaan. Maar als een bedrijf omvalt, ben je vaak alles rechten kwijt. Dat gold ook in de tijd dat de VUT-regeling er nog was. Door het omzetten van Vut in pensioenrecht is het uiteindelijke pensioen later iets hoger. De betaalde Vut-premie haal je er dan wel uit.

Comments are closed.