Op het St. Raphaëlpad wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de opbouw van de kiosk. De kiosk is een rond podium waar in de toekomst diverse optredens op zullen plaatsvinden.

Komende woensdag wordt de kiosk op het St. Raphaëlpad tegenover het theatercafé geopend door wethouder van den Heuvel. De afgelopen jaren is het St. Raphaëlpad een groene parel geworden in de binnenstad van Weert met fruitbomen, klimrozen, vlinderstruiken, bloeiende vaste planten een insectenhotel en watertappunt. Met de komst van de Kiosk zal deze plek een broedplaats worden voor mooie culturele invullingen.

De kiosk aan het Sint Raphaëlpad is een openbare voorziening die als podium gebruikt kan worden en beschikbaar is voor alle organisaties die een (culturele) activiteit op het Sint Raphaëlpad wil organiseren. Daarmee is dit een verdere stap in de ontwikkeling van het Sint Raphaëlpad als cultuurplein.

“De kiosk zorgt voor verdere drempelverlaging om kunst en cultuur letterlijk vorm te geven. Aan de kiosk is een spelelement toegevoegd in de vorm van een schaakbord met losse schaakstukken. Op de rand van deze kiosk staat een tekst van Cabaretier Freek de Jonge. Hij zal daarom bij de opening aanwezig zijn”, aldus Theater de Huiskamer.

Benieuwd naar het eindresultaat? Dan ben je komende woensdag vanaf 16.30 uur van harte welkom bij de opening van de kiosk op het St. Raphaëlpad.