Watertappunt bij NS-station

Het NS-station in Weert is deze week voorzien van een watertappunt. Het tappunt is deze week door WML geplaatst en staat naar de VVV-informatiezuil op het plein. Reizigers en voorbijgangers kunnen gratis kraanwater tappen.

NS wil op alle stations in Nederland gratis drinkwater aanbieden aan OV-reizigers. Daarom start NS met de aanleg van drinkwatertappunten op 200 stations in Nederland, waaronder in Weert. Voor het eind van 2019 komt hiermee 90% van alle treinreizigers in Nederland op zijn of haar reis langs een watertappunt. NS investeert ruim 3 miljoen euro om de watertappunten te realiseren en de komende 10 jaar te laten onderhouden.

Afname zwerfafval

Met dit initiatief wil NS het drinken van kraanwater verder stimuleren en daarmee ook direct bijdragen aan het verminderen van zwerfafval. Carola Wijdoogen, directeur Duurzaam Ondernemen van NS, vertelt: “Wij merken dat de vraag naar gratis kraanwater om eigen flesjes te vullen toeneemt. Wij spelen hier graag op in want het drinken van kraanwater is gezond én milieuvriendelijk. Met de drinkwaterpunten hopen we het aantal plastic flessen dat bij het afval belandt te verminderen. We investeren in gratis drinkwater omdat we geloven dat dit Nederland en onze reizigers helpt om bewust te kiezen voor het OV en nog duurzamer te reizen. Als we hierdoor minder flesjes water verkopen op het station, dan is dat zo. Het faciliteren van een gezonde en duurzame levensstijl vinden wij belangrijker.”

Vierde tappunt in Weert

Weert heeft nu 4 watertappunten waar mensen gratis water kunnen tappen. Andere locaties zijn het St. Raphaelpad (bij Theater de Huiskamer / RICK), Laarderschans (nabij nummer 14) en Geurtsvenweg (bij Natuur- en milieucentrum).