(Foto’s) De afgelopen weken heeft de omgeving van de Nelissenhofweg en de IJzerenmanweg (Weert-West) een opknapbeurt ondergaan.

In de omgeving zijn grondwerken en saneringen uitgevoerd. Verder is het asfalt en de bestrating op een aantal locaties vernieuwd en/of aangepast. Ook zijn er ruiter- en voetpaden aangelegd.

Vooral de hoek Nelissenhofweg / Kazernelaan springt in het oog. Het grasveld rondom tal Ehrens is omgevormd tot een park. Ideaal voor wandelaars in het IJzeren Man gebied die een korte tussenstop willen maken tijdens het wandelen.

Ook bij Bier- en Spijzenlokaal Dennenoord is verandering zichtbaar. Zo het terras vernieuwd, ligt er een wandelpad naast de weg, ligt er een drempel en heeft Dennenoord een nieuwe speeltuin aangelegd. Ook is er een bankje geplaatst, de bosschage uitgedund en nieuwe beplanting aangebracht.

Bekijk een impressie.

7 REACTIES

  1. Is dit park Weert West of park Ehrens?? Het lijkt mij toch dat de IJzeren Man park genoeg te bieden had.

  2. Het is in ieder geval niet park Ehrens, want het is geen particulier terrein. De randen van het voormalige terrein van het bisschoppelijk College zijn na de grondtransacties in het gebied in het bezit gekomen van de gemeente. Voor nop trouwens, Hier is nu dit parkje aangelegd. Ik vind het een toevoeging aan het IJzeren-Man gebied. Samen met het verfraaien van de IJzeren Manweg en de Voorhoeveweg wordt de kop van het recreatiegebied als het ware dichter naar de stad getrokken.

  3. Het ziet er echt mooi uit! Hoop wel, dat er ook rekening mee is gehouden in het groen onderhoudsbudget in de toekomst.

  4. Tja, verbrand… Ik had een ander woord gekozen maar ik snap wat er bedoeld wordt. En er valt over te discussiĆ«ren, helemaal waar. Ik heb er in ieder geval mee ingestemd om de reden die ik gaf, het draagt er aan bij dat het recreatiegebied naar de stad toegetrokken wordt.

    Een voorbeeld waar het muntje de andere kant op is gevallen is de zogenaamde ‘singelvisie’. Daar heb ik niet mee ingestemd. Dat was een plan om de singels op termijn misschien wel een grondige metamorfose te geven. Mooie dromen, maar welk probleem zou er eigenlijk opgelost worden? Ik vind de singels prima zoals ze zijn, qua verkeer functioneert het en het ziet er prima uit. Je zou wat kleine dingen kunnen doen zoals op plekken stoeptegels weghalen en daar groen brengen of wadi’s op plekken in de middenberm maken zoals bij de St. Matthiasstraat is gedaan.

    Kortom, politiek is keuzes maken. Prioriteiten stellen en daarover zullen de meningen altijd verdeeld blijven.

  5. Om te beginnen wil het feit dat de grond niet van Ehrens is niet zeggen dat er geen afspraken zijn gemaakt tussen de gemeente en Ehrens (let wel, ik zeg niet dat dat is gebeurd maar de mogelijkheid is er zeker). En daarnaast lijkt het mij zeer onwaarschijnlijk dat wandelaars uit de IJzeren man naar dat park gaan.. Een park genaamd Weert West zou bewoners van Weert West (Keent / Moesel?) dichter bij het groen moeten trekken. Ik kan nou niet direct zeggen dat dat op deze plek (zo ongeveer tegen de IJzeren Man aan) zal gaan gebeuren. Gaat dan waarschijnlijk dezelfde kant op als “Park Boshoven (achter de geluidswal). En met hetzelfde “zorgvuldige” onderhoud zou ook dat dan snel een brandnetelpark moeten worden.

Comments are closed.