Thinnerlucht dringt wasserij binnen

(Foto’s) De hulpdiensten zijn maandagmiddag gealarmeerd vanwege een penetrante lucht die werd geroken op de Moesdijk in Weert.

Bij de wasserij van Land van Horne werd alarm geslagen nadat medewerkers een penetrante thinnerlucht hadden waargenomen. Men kwam er achter dat de lucht vanuit buiten naar binnen kwam. Daaropvolgend werd de brandweer gealarmeerd.

De brandweer verrichtte metingen en de penetrante lucht werd ook in het rioolstelsel van de Moesdijk waargenomen. Er werd bij de omliggende bedrijven gekeken of ze mogelijk met bepaalde (vloei)stoffen hadden gewerkt, maar nergens kon de oorzaak worden gevonden.

Omdat er verder geen gevaar was voor de omgeving werd de zaak overgedragen naar het waterschap en de gemeente Weert. Zij stellen een nader onderzoek in en zullen indien nodig verdere maatregelen treffen.