Ook ouderen terug naar middeleeuwen

(Foto’s) In het Stadspark van Weert staat deze week een middeleeuws kampement opgesteld. Aanvankelijk was deze bedoeld voor educatieve doeleinden voor de jeugd, maar ook de ouderen kunnen er net zo van genieten.

Het kampement staat vrijwel in de tuin van Zorgcentrum Ververshof. De nieuwsgierige ouderen wilden dus maar wat graag een kijkje nemen en dat gebeurde donderdag. Samen met begeleiders maakten ze een wandeling en gingen ze terug naar de Middeleeuwen.

Daar waar mogelijk werd er zelfs een middeleeuws spelletje meegespeeld. Ook de 105-jarige Fien Slabbers-Strijbos, de oudste inwoonster van Weert / Limburg, deed gezellig mee. Het gaf een prachtig gezicht om te zien hoe de bewoners van Ververshof nog lekker konden genieten op hun oude dag.

Bekijk een sfeerimpressie (door Theo Van de Winkel).

[nggallery id=’7855′]