Jeugd maakt kennis met Middeleeuwen

(Foto’s) In het Stadspark van Weert staat momenteel een Middeleeuws kampement. Op de plek van de Tiendschuur en kasteel Nijenborgh – gaan de kinderen terug in de tijd.

Met toneelspel, interactieve opdrachten en met behulp van attributen leren ze over het dagelijks leven in de Middeleeuwen. Zo maken ze kennis met de standenmaatschappij van adel, geestelijkheid en boeren. Ze ervaren hoe het leven in Weert was, lang geleden. De adel nodigt hen uit voor een toernooi, de boer laat zien hoe zwaar het werk is en de pater vertelt over hoe zijn leven eruitziet in deze tijd. En échte ridders houden alles in de gaten.

Aan het begin van dit schooljaar hebben de basisscholen uit Weert en omgeving zich met hun groepen 1 tot en met 4 kunnen opgeven voor deze levende geschiedenisles, als opvolger van ‘In het Spoor van Graaf Philips’ dat vorig jaar is uitgevoerd voor de hogere groepen. Ku + Cu hoopt de kinderen met dit project een belevingservaring te geven waardoor ze een beeld krijgen hoe het leven in hun omgeving was, zo’n 500 tot 1500 jaar geleden.

De kinderen beleven veel plezier een deze geschiedenisles. Bekijk eens sfeerimpressie (door Theo Van de Winkel).

[nggallery id=’7846′]