Brandgerucht in Ittervoort

Ittervoort – (Foto’s) De brandweer is woensdag iets na middernacht gealarmeerd voor een brandgerucht op het bedrijventerrein van Ittervoort.

Medewerkers van transportbedrijf Vos namen een sterke brandlucht waar op hun terrein. Ze vertrouwden het niet en daarom werd de brandweer gewaarschuwd. Ook de brandweerlieden merkten de brandlucht op. Er was echter nergens rookontwikkeling waar te nemen.

Er werd lang in het duister getast. Er werden containers, bedrijfspanden en vrachtwagens gecontroleerd, maar de oorzaak werd niet snel gevonden. De brandweer wilde niet op hun geweten hebben dat ze diezelfde nacht nog eens opgepiept zouden worden voor een bedrijfsbrand. Er werd dus verder gezocht.

Na een wandeling werd de oorzaak rond 1.00 uur uiteindelijk toch gevonden. Op het bedrijventerrein ligt via een zijweggetje, de Schillersstraat, een woning. Achter de woning woedde een brandje. De bewoner heeft het brandje zelf gedoofd en daarmee waren de brandweerlieden en medewerkers van Vos weer gerustgesteld.

[nggallery id=’7870′]