(Foto’s) De brandweer is zaterdag omstreeks 11.10 uur gealarmeerd voor een natuurbrand in natuurgebied de Tungelerwallen in Tungelroy.

Een mountainbiker uit België had het brandje tijdens zijn tocht door het natuurgebied opgemerkt. Het brandje woedde echter midden in het natuurgebied en was niet snel via een weg te bereiken. De mountainbiker markeerde de plek met een geel jasje en door middel van GPS en een kaarten-app. Vervolgens fietste hij naar de Wijffelterbroekdijk om de brandweer op te wachten en hen naar de juiste plek te dirigeren.

De kaarten-app en Whatsapp met locatiebepaling werden vervolgens ingezet om de exacte locatie te achterhalen. Eenmaal ter plaatse bleek er een natuurbrandje te woeden van zo’n 10 vierkante meter. Door middel van een vuurzweep en spitvork werd het brandje gedoofd. Het brandje was vervolgens snel onder controle.

De alerte Belg werd bedankt voor zijn alertheid. Een natuurbrand kan onverwacht snel uitbreiden met alle gevolgen van dien.