Feestelijke open dag SJG Weert

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 4 min. leestijd

Op zaterdag 22 juni staat de open dag van SJG Weert weer voor de deur. Dit jaar is de open dag extra feestelijk, omdat het ziekenhuis dit jaar ook haar 150-jarig jubileum viert. Daarom is de open dag dit jaar groter aangepakt. Naast het bieden van kijkjes achter de schermen op afdelingen waar je normaal gesproken niet komt als je geen patiënt bent, zijn er ook verschillende samenwerkende partners die zich tijdens de open dag ook presenteren.

Tijdens de open dag wordt aan het jubileum uiteraard aandacht besteed. Zo laten ze jou zien hoe het ziekenhuis door de jaren heen veranderd is. Maar ook laten ze je zien waar SJG Weert al 150 jaar constant in is gebleven. Dat is met name de persoonlijke aandacht voor de patiënt, de betrokkenheid van de medewerkers en de korte lijnen in de organisatie. Hier zijn we trots op en die trots willen we tijdens de open dag ook uitstralen met de verschillende activiteiten die worden georganiseerd. Een impressie van wat er zoal te beleven is op onze open dag lees je hieronder.

Volg de reis van een patiënt

Buiten op het ziekenhuisterrein wordt een scenario nagespeeld waarin iemand een ongeluk krijgt. Vervolgens zal de brandweer het lotusslachtoffer uit zijn benarde situatie bevrijden en zorgt de ambulancedienst dat het lotusslachtoffer naar de Spoedeisende Hulp (SEH) gebracht wordt. Omdat de SEH 24 uur open is voor patiënten is elders in het ziekenhuis een traumakamer ingericht waar het slachtoffer volgens een vast protocol onderzocht wordt door SEH-arts en SEH-verpleegkundige. Daar start de SEH-arts met de diagnose en wordt gestart met de behandeling.

Wandel door een opblaasbare darm

Tijdens de open dag kunt u door een opblaasbare darm wandelen. In de darm zijn verschillende aandoeningen aan de darm te bekijken. Ook vindt bij deze darm een mini-lezing plaats door de chirurg en MDL-arts en vertellen de stomaverpleegkundigen jou alles over een stoma.

Kijkjes achter de schermen

Daarnaast zijn er tijdens de open dag meerdere kijkjes achter de schermen mogelijk. Je bent onder andere van harte welkom bij het Vrouw – Moeder – Kind centrum, Dagbehandeling Oncologie, de Energiecentrale en (vanaf 13:00 uur) in de Speciale Huiskamer voor ouderen. Het Operatiecentrum is vaak favoriet op de open dag en ditmaal krijg je de gelegenheid om in de operatiekamer zelf te intuberen, een kijkoperatie uit te voeren of aan de slag te gaan met hechten.

Verspreid door het ziekenhuis kun je verschillende stands en activiteiten bezoeken. Zo kun je in beweging komen bij de sportartsen, een CT-scanner bekijken bij Medische Beeldvorming en kunnen kinderen met dokter Joe-Hoe op de foto. Daarnaast geven de neurologen, diëtisten, dermatologen, huidtherapeuten, orthopeden en geriaters ook acte de présence. Maar ook de Cliëntenraad en de afdelingen Opleiding en Personeel & Organisatie zijn van de partij. Extern zijn o.a. Toon Hermans Huis Weert, de Zorggroep, Huisartsenpost (Meditta), Land van Horne en Maastro clinic van de partij. Kortom, een uitgebreid open dag programma waar meer dan genoeg te beleven valt en je van harte uitgenodigd bent.

Het gehele programma van de open dag vind je op: www.sjgweert.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie